“Λεκές για την τιμή των ΗΠΑ”, η αποχώρηση από τη Συρία λέει ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Τραμπ




Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Lindsey Graham χαρακτήρισε την απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει άμεσα τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία ως «καταστροφή» και «ένα λεκέ για την τιμή των Ηνωμένων Πολιτειών».

Σε μια ομιλία στη Γερουσία, το βράδυ της Τετάρτης, ο Graham, ένας από τους στενότερους συμμάχους του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο, χαρακτήρισε την κίνηση «καταστροφική για την εθνική μας ασφάλεια» και μια απόφαση που έγινε «ενάντια σε υγιείς στρατιωτικές συμβουλές». Ο Graham δήλωσε ότι η απόφαση αυτή θα θέσει τους Αμερικανούς σε όλο τον κόσμο και στην Αμερική “περισσότερο σε κίνδυνο, όχι λιγότερο”.

https://www.youtube.com/watch?v=kj_B2TW1atc

Ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένος από την απόφαση και χαρακτήρισε την κίνηση ως προδοσία στους συμμάχους μας στην περιοχή.

“Είμαστε ανέντιμοι, πρόκειται για ένα λεκέ για την τιμή των Ηνωμένων Πολιτειών”, δήλωσε ο Graham.

Ο Γκράχαμ, ο οποίος μόλις επέστρεψε από ταξίδι στο Αφγανιστάν, δήλωσε: «Έχοντας κάνει στο στρατό για αρκετό καιρό, γνωρίζω πολύ καλά τις θυσίες που απαιτούνται για να πάει κάποιος στο εξωτερικό και να υπηρετήσει στο Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν».

Ο γερουσιαστής είπε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ είναι απαραίτητες για να κρατήσουν τους Αμερικανούς ασφαλείς και να λειτουργήσουν ως «εικονικός τοίχος». Είπε ότι είναι η “καλύτερη ελπίδα που έχουμε για να σταματήσουμε μια άλλη καταστροφή όπως αυτή της 9/11, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους συμμάχους μας”.

“Δεν λέω ότι πρέπει να είμαστε στη Συρία για πάντα. Λέω ότι δεν είναι καιρός να φύγουμε”, είπε ο Graham.

Ο Graham ήταν ένας από μια ομάδα γερουσιαστών που έγραψε μια επιστολή στον κ. Τραμπ την Τετάρτη το βράδυ ζητώντας του να αλλάξει πορεία.

Έγραψαν στον κ. Τραμπ τα εξής: “Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την απόφασή σας να αποσύρετε τα στρατεύματά μας από τη Συρία, τα απομεινάρια του ISIS στη Συρία αναμφίβολα θα ανανεωθούν και θα ενθαρρύνουν τις προσπάθειές τους στην περιοχή. Η βάρβαρη δικτατορία του Μπασάρ αλ Ασάντ εξακολουθεί να καταπιέζει ιδιαίτερα τον συριακό λαό και φοβόμαστε ότι η απόσυρση των στρατευμάτων μας θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον Άσαντ να αναλάβει περαιτέρω ενέργειες για να εδραιώσει τη δύναμή του».

Αποχωρούν οι ΗΠΑ από την Συρία; Το Πεντάγωνο διαφωνεί με τον Τραμπ… Προδοσία Κούρδων;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: