Προτεραιότητα η διασφάλιση των κληρικών δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος: Συνάντηση με τους κληρικούς




Υπόμνημα με τις προτάσεις επί του σχεδίου συμφωνίας με την κυβέρνηση, παρέδωσε στα μέλη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τους, νωρίτερα το πρωί.

“Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για την εκκλησιαστική περιουσία που διασφαλίζει τη λειτουργία των ιδρυμάτων της Εκκλησίας. Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των κληρικών μας, αυτή είναι η προτεραιότητά μας πάντοτε” φέρεται να τους είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Στο υπόμνημα διευκρινίζεται πως οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του κλήρου (μισθοδοσία, ασφάλεια, συνταξιοδότηση, οργανικές θέσεις κλπ) και θα κατοχυρωθεί συνταγματικώς η μισθοδοσία των κληρικών. Ταυτόχρονα, τονίζεται πως η αρμόδια επιτροπή νομικών και τεχνοκρατών που θα εξετάσει όλα τα θέματα και θα καταλήξει στις προτάσεις της, θα υποβάλλει την πρότασή της στην Ιεραρχία η οποία και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο σχέδιο συμφωνίας το οποίο μετά τις παρεμβάσεις και προτάσεις θα υποβληθεί στην Ιεραρχία, η οποία μπορεί να το εγκρίνει, να το διορθώσει ή και να το απορρίψει.

  • “Σε όλα είμαστε ανοιχτοί. Όλο αυτό προϋποθέτει ότι θα γίνεται σε συνεργασία με την Πολιτεία και πιστεύουμε, αν προχωρήσουμε, θα βρεθούμε πάλι να τα ξαναπούμε” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Εικόνες καταστροφής στη Θεολογική Σχολή: Το ΑΠΘ θρηνεί για τις λεηλασίες, αναφέρει σε ανακοίνωση

Με πληροφορίες από romfea.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: