Ποιο είναι το “μυστικό” που οδήγησε τη Γαλλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου




Πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, εξαιρετική τακτική προσέγγιση, εφαρμογή εντυπωσιακής αμυντικής κι επιθετικής λειτουργίας και φυσικά, Αντουάν Γκριεζμάν, Ούγκο Γιορίς και Κιλιάν Μπαπέ… Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που οδήγησαν την Γαλλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ της Ρωσίας, το περασμένο καλοκαίρι…

Ομως υπήρξε και ένα «μυστικό» στοιχείο, το οποίο αποκάλυψε ο βοηθός του Ντιντιέ Ντεσάμπ, Γκι Στεφάν. Από την «φάση των 16» και μετά, το τεχνικό επιτελείο των «πετεινών», συγκέντρωνε την παραμονή του αγώνα, τους ποδοσφαιριστές της αρχικής 11αδας, προκειμένου να συζητήσουν ελεύθερα για διάφορα θέματα, αλλά κυρίως για τον προσεχή αντίπαλο.

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά, πριν τον αγώνα με την Αργεντινή (σ.σ. οι Γάλλοι νίκησαν 4-3), ότι ο Ουμτιτί, ο Βαράν και ο Γκριεζμάν, μίλησαν εκτενώς για τον Λιονέλ Μέσι. Εκφράζοντας την άποψη τους για το μαρκάρισμα, για τους τρόπους που παίζει, για τις συνήθειες και για τα λάθη του. Ηταν στοιχεία πολύ σημαντικά, που βοήθησαν την ομάδα στο σύνολο της», δήλωσε με νόημα ο Στεφάν.

27/12/2018 09:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρίσι, Γαλλία

 

Με αέρα ΝΒΑ και ΝCAA o νέος προπονητής του Παναθηναϊκού: Και επίσημα πλέον ο Ρικ Πιτίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: