Περισσότεροι από 200 θαυμαστές του Shrek δημιούργησαν ξανά την ιστορία του




Ένα από τα πιο φιλόδοξα project του YouTube μόλις αποκαλύφθηκε: μία σκηνή προς σκηνή

αναδημιουργία της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας κινουμένων σχεδίων “Shrek”, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 200 θαυμαστές του, επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες δημιουργοί ταινιών και καλλιτέχνες.

Το πνευματικό τέκνο των κωμικών με έδρα το Μιλγουόκι, 3GI Industries (το οποίο διοργανώνει το ετήσιο Shrekfest από το 2014) και του σεναριογράφου Γκραντ Ντάφριν με τίτλο “Shrek Retold” είναι ένα παράξενο mishmash (συνονθύλευμα) κινούμενων σχεδίων, ζωντανής δράσης και ψηφιακής τέχνης, που αφηγείται ξανά την αγαπημένη κωμωδία του 2001 για ένα κακοδιάθετο τέρας, στο οποίο δανείζει τη φωνή του ο Μάικ Μάγιερς και έναν γάιδαρο (με τη φωνή του Έντι Μέρφι) που κάνει συμφωνία με έναν μοχθηρό πρίγκιπα (Τζον Λίθγκοου) για να διασώσει μια πριγκίπισσα (Κάμερον Ντίαζ) για να γίνει νύφη του.

Ενώ μερικοί από τους συμμετέχοντες στο συλλογικό έργο είναι επαγγελματίες δημιουργοί animations, άλλοι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δεξιότητες ή τη διαίσθηση για να αναδημιουργήσουν τη δική τους σκηνή με το δικό τους στυλ, είτε σε ζωντανή δράση, είτε σε κινούμενα σχέδια ή κουκλοθέατρο.

“Ένα σημείο που με ώθησε για τη δημιουργία αυτού του remake ήταν η συγκέντρωση τόσο πολλών ταλαντούχων ανθρώπων online για ένα μοναδικό έργο – το είδος των ανθρώπων που θέλω να δω να εργάζονται σε μια ταινία” λέει ο Ντάφριν. “Το είδος της διασκέδασης που εύχομαι να υπήρχε περισσότερο: παράξενο, σουρεαλιστικό, αυτοσχέδιο” ανέφερε, σύμφωνα με το wired.

Οι θεατές προφανώς είναι ενθουσιασμένοι με αυτό που βλέπουν, καθώς από τότε που δημοσιεύτηκε στο YouTube από τις 29 Νοεμβρίου, το “Shrek Retold” έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 950.000 views (για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ποιος έχει δημιουργήσει ποια σκηνή, η 3GI δημοσίευσε και έναν πίνακα).

Θαυμαστές του Τζέιμς Μποντ θα ζήσουν τη δράση της ταινίας “Casino Royale”, στο Λονδίνο

05/12/2018 09:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: