Όλα έτοιμα για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Ενέργεια και ασφάλεια στην ατζέντα




Το Κυπριακό, η ενέργεια, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, που συνέρχεται την Πέμπτη στην πόλη Μπερ Σεβά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί το βράδυ της Τετάρτης για το Ισραήλ, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο μαζί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν στο Ισραήλ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Η Σύνοδος Κορυφής θα αρχίσει το πρωί της 20ης Δεκεμβρίου με διμερείς κατ΄ιδίαν συναντήσεις των ηγετών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τριμερής κατ΄ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών. Ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών.

Όπως αναφέρεται, ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι το Κυπριακό, η ενέργεια, περιφερειακές εξελίξεις, το Μεσανατολικό, η έρευνα και η καινοτομία, εκπαίδευση, τουρισμός, επικοινωνίες, γεωργία, κυβερνοασφάλεια και άλλα.

Στη συνέχεια θα υπογραφούν διμερή και τριμερή Μνημόνια Συναντίληψης και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ από πλευράς των τριών ηγετών.

Μετά τις δηλώσεις, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τους ηγέτες και τις αντιπροσωπείες τους. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου.

ΚΥΠΕ
18/12/2018 15:56

Το φιάσκο των τουρκικών ασκήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ: Οι κούφιες προκλήσεις στο Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: