Οι ΗΠΑ θα αποδώσουν ευθύνες για τη δολοφονία Κασόγκι με το τέλος της έρευνας λέει ο Μάικ Πομπέο




Η έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι είναι ακόμη σε εξέλιξη, όμως οι ΗΠΑ θα αποδώσουν ευθύνες σε εκείνους που θα κριθούν ένοχοι, διαμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, σε συνέντευξή του στο Fox News.

Η δήλωση του Πομπέο απηχεί τη στάση που τηρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση αυτή, μολονότι η CIA εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα η δολοφονία του Κασόγκι διατάχθηκε από τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν.

Ο Κασόγκι, που ζούσε μόνιμα στις ΗΠΑ και αρθρογραφούσε στην Washington Post, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Πομπέο χαρακτήρισε τη δολοφονία του δημοσιογράφου “τραγικό συμβάν” και “κάτι που δεν εγκρίνει η Αμερική”, υπενθυμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες που φέρονται ότι είχαν ανάμιξη στην υπόθεση αυτή.

Από την πλευρά της, η Νίκι Χέιλι, η απερχόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να χαράξει μια νέα πορεία στις σχέσεις της με το Ριάντ. “Πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή, σκληρή συζήτηση με τους Σαουδάραβες, για να τους γνωστοποιήσουμε ότι δεν ανεχόμαστε τέτοια πράγματα και να μην ξαναγίνουν. Και κατόπιν, πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συζητήσει το πώς θα συνεχίσουμε από εκεί και πέρα”, είπε σε συνέντευξή της στο NBC News.

12/12/2018 16:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Αγώνας τριπλούν για τη Μέι η Τετάρτη για να παραμείνει πρωθυπουργός και να πάει σε Brexit

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: