Οι δηλώσεις της Ζαχάροβα δεν αφορούσαν την Κύπρο, ξεκαθαρίζει ο Ρώσος πρέσβης Οσάτσι




Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών γύρω από το ενδεχόμενο ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Κύπρο, αφορούσαν κυρίως τους Αμερικανούς, όχι την Κύπρο, ανέφερε σήμερα ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, σημειώνοντας πως οι σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Οι δηλώσεις Οσάτσι έγιναν στο περιθώριο πρωινής συνάντησης του με το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος με σημαντικότερο τη δημιουργία του “Πάρκου Νίκης” που θα συγχρηματοδοτήσει η ρωσική Κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα, ο Ρώσος Πρέσβης είπε πως “δεν μπορώ να σχολιάσω τις δηλώσεις προϊσταμένων μου. Δεν θα ήμουνα σωστός διπλωμάτης”, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι.”αυτό που είπε η Ζαχάροβα αφορά περισσότερο την Αμερική, όχι την Κύπρο”.

Ο κ.Οσάτσι τόνισε πως οι σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας βρίσκονται “σε πολύ καλό επίπεδο και θα αναπτύσσονται περαιτέρω”, προσθέτοντας ότι “υπάρχουν και άλλα σχέδια στις διμερείς μας σχέσεις, αλλά δεν μπορώ να πω τώρα με λεπτομέρεια”.

“Δεν θα ήταν σωστό γιατί είναι διμερείς σχέσεις και πρέπει να είναι και οι δυο πλευρές για να δηλώσουμε κάτι”, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν έχει εκτονωθεί η κρίση, απάντησε “ναι, η κρίση έρχεται και φεύγει”.

Ο Ρώσος Πρέσβης κλήθηκε, εξάλλου, να πει κατά πόσο έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που, όπως ο ίδιος είχε πρόσφατα αναφέρει από το βήμα του Κυπρο-Ρωσικού επιχειρηματικού Φόρουμ της Λεμεσού, οδήγησαν στο κλείσιμο ρωσικών τραπεζικών λογαριασμών και αποχώρηση ρωσικών εταιρειών από το νησί .

“Οι Ρώσοι έχουν υπομονή, περιμένουμε και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά”, απάντησε, και πρόσθεσε “έχουμε περάσει πολλές κρίσεις θα το περάσουμε και αυτό”.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η ρωσική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στο υψηλότερο επίπεδο όταν εγκαινιαστεί το “Πάρκο Νίκης” στη Λεμεσό, ο Στάνισλαβ Οσάτσι δήλωσε “θα δούμε πότε θα γίνει και τότε θα αποφασίσουμε”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ρώσου Πρέσβη με τον Δήμαρχο Λεμεσού, συζητήθηκαν επίσης πολιτιστικής φύσεως θέματα, ενώ ο κ. Νικολαΐδης ευχαρίστησε τον κ. Οσάτσι για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για τη Λεμεσό, η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ρωσική κοινότητα στο νησί.

Ως Έθνος τα μεγάλα και σημαντικά τα επιτύχαμε ενωμένοι, δήλωσε ο Παυλόπουλος από την Κύπρο

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης
Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ
10/12/2018 12:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: