Ο Τραμπ θα εξετάσει το θέμα, δεν δεσμεύτηκε για έκδοση Γκιουλέν, λέει ο Λευκός Οίκος




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του μόνο ότι η Ουάσινγκτον “θα εξετάσει” την πιθανότητα έκδοσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, όμως δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

“Το μόνο πράγμα που είπε είναι ότι θα το εξετάζαμε”, ανέφερε η εκπρόσωπος του προέδρου, Σάρα Σάντερς, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. “Τίποτα περισσότερο σ’ αυτό το σημείο πέραν αυτού… απολύτως τίποτα δεσμευτικό σε αυτή τη διαδικασία”, υπογράμμισε.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε ότι ο Τραμπ είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Αργεντινή, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται για την έκδοση του Γκιουλέν. Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που ρωτήθηκε για το θέμα αυτό την Δευτέρα, είπε ότι ο Τραμπ δεν δεσμεύτηκε να εκδόσει τον Γκιουλέν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία που είχαν οι δύο πρόεδροι.

Νέα αύξηση των επιτοκίων επεξεργάζεται η Fed παρά τις έντονες πιέσεις του προέδρου Τραμπ

18/12/2018 21:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: