Ο Σόιμπλε συζητούσε την αντικατάσταση της Μέρκελ, όταν διαφωνούσαν για την κρίση στην Ελλάδα




Συζητήσεις για την αντικατάσταση της Καγκελαρίου Μέρκελ από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε πριν από τρία χρόνια – στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης- ο πρώην Υπουργός Οικονομικών με τον σημερινό υποψήφιο πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών, Φρίντριχ Μερτς.

Αυτό ανέφερε ο Μερτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Τα γερμανικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως οι συζητήσεις αυτές έγιναν την εποχή της κορύφωσης της ελληνικής κρίσης, οπότε υπήρχαν και μεγάλες διαφωνίες σχετικά με την διαχείρισή της μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε.

Όταν ο Μερτς ρωτήθηκε για το εάν έγινε αυτή η συζήτηση απάντησε «φυσικά και είχαμε συζητήσει αυτό το θέμα. Αιωρούνταν το ερώτημα εάν θα μπορούσε, πιθανότατα, να αναλάβει εκείνος (σσ ο Σόιμπλε) την Καγκελαρία. Τότε ο τελευταίος μου ανέφερε πως εάν φθάσουμε σε αυτό το σημείο πρέπει να μπορώ να σε εμπιστευθώ. Αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει κάτι τέτοιο».

Στην ίδια συνέντευξη ο Μερτς εξήγησε πως ο Σόιμπλε του εξέφρασε την ανησυχία του για την πτώση των ποσοστών του κόμματος υπό την ηγεσία της Μέρκελ, το γεγονός ότι έχαναν τις εκλογικές μάχες για τα τοπικά Κοινοβούλια, καθώς και το ότι ενισχύονταν το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Όπως ο Μερτς τόνισε «και εγώ και ο Σόιμπλε ήμασταν της γνώμης ότι αυτές τις εξελίξεις θα μπορούσαμε να τις είχαμε εμποδίσει».

Δίωξη Νετανιάχου και της συζύγου του ζητά η ισραηλινή αστυνομία: Θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
02/12/2018 21:21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: