Ο Σόιμπλε στηρίζει ανοικτά τον Μερτς για διάδοχο της Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών




Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Φρίντριχ Μέρτς, ο οποίος και είναι υποψήφιος για τη διαδοχή της Άγκελα Μέρκελ στην προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Ο Σόιμπλε με σημερινές του δηλώσεις και σε μια ασυνήθιστη κίνηση, επισήμανε για τον Μερτς πως εάν γίνει Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών «θα πρόκειται για το καλύτερο για την χώρα, καθώς θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση πολιτικών δυνάμεων προς το κέντρο και θα σταθεροποιήσει το πολιτικό σύστημα, ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν τα πολιτικά άκρα».

Όλα τα παραπάνω δύο ημέρες μετά την παραδοχή του Φρίντριχ Μερτς πως το 2015 και εν μέσω της ελληνικής κρίσης, είχε συνομιλίες με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου είχε εκδηλωθεί από τον δεύτερο πρόθεση να ανατρέψει την Άγκελα Μέρκελ, και να αναλάβει ο ίδιος Καγκελάριος.

Ο Σόιμπλε στις δηλώσεις του σήμερα δεν διέψευσε τα όσα είπε ο Μερτς, αντίθετα εκδήλωσε την υποστήριξη του σε αυτόν.

Το συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών που θα εκλέξει τον διάδοχο της Άγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Αμβούργο, ενώ εκτός του Μερτς υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου είναι η Άνεγκρετ Καρενμπάουερ, Γενική Γραμματέας του κόμματος, καθώς και ο Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Ο Μερτς είχε παραιτηθεί πριν από δώδεκα χρόνια από την θέση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, καθώς είχε έρθει σε ρήξη με την Άγκελα Μέρκελ.

Ύστατη μάχη για το Brexit δίνει η Μέι: Μπορείτε και τώρα να σταματήσετε λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/Βερολίνο 04/12/2018 22:19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: