Ο Πούτιν θέλει τα δισεκατομμύρια του Σαλμάν: Τα χαμόγελα με τον Πρίγκηπα της Σ. Αραβίας




Το κλίμα στη Σύνοδο Κορυφής της G20, που έλαβε χώρα στο Μπουένος Άιρες, κάθε άλλο παρά θερμό ήταν για τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, ύστερα από τη δολοφονία του αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το CNN.GR

Δεν είχαν, όμως, όλοι οι ηγέτες ψυχρή στάση απέναντι στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, όπως αποδεικνύεται και από τη φιλική χειρονομία που αντήλλαξε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο Ρώσος ηγέτης ορέγεται τα δισεκατομμύρια της Σαουδικής Αραβίας και θα ήθελε πάρα πολύ να αγοράσει ο πρίγκηπας διάδοχος ρωσικά οπλικά συστήματα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, άκρως, χαμογελαστός στράφηκε στον – εξίσου χαμογελαστό – πρίγκιπα διάδοχο και τον χαιρέτησε με ένα… high five, πριν καθίσουν για την έναρξη της συνεδρίασης. Είναι ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε και την αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, φίλου του Πούτιν και εχθρού του Σαλμάν.

Η κίνηση αυτή έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στα social media, με τους χρήστες να σκαρφίζονται ούτε ολίγα αστεία για το τι μπορεί να είπαν μεταξύ τους πριν τον χαιρετισμό.

Στην τελική φάση το προσχέδιο της Διακήρυξης της G20: Συναντήσεις ηγετών στο περιθώριο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: