Ο Πούτιν αποκάλεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο …”τουρκικό” και επέκρινε τον Βαρθολομαίο




Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσποδνίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της ετήσιας Συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στην Μόσχα, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για το πώς βλέπει την κατάσταση που επικρατεί στην Ορθοδοξία και πως κρίνει (αυτό που ο δημοσιογράφος αποκάλεσε) «διασπαστικές ενέργειες» του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Κιέβου, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα έντονους χαρακτηρισμούς κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο κ. Πούτιν, αναφερόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, έκανε λόγο για «Τουρκικό Πατριαρχείο» και επέκρινε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με αφορμή την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά στην απάντηση του:

«..Δείτε λοιπόν, ποια εξάρτηση αρχίζει από την Τουρκία, το Τουρκικό Πατριαρχείο: εκεί γίνονται οι διορισμοί, εκεί βρίσκονται τα χρήματα που είναι το κύριο. Το κύριο κίνητρο του Βαρθολομαίου ήταν να υπάγει (στην δικαιοδοσία του-σ.σ.) την επικράτεια (της Ουκρανίας-σ.σ.) και επιπλέον να αποκομίσει οφέλη από αυτό. Νομίζω ότι, αυτό ήταν το κύριο κίνητρο, εκτός φυσικά από τις υποδείξεις της Ουάσιγκτον. Το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε για το θέμα αυτό στο Κίεβο και συζήτησε το θέμα αυτό, είναι κάτι το αδιανόητο, το εντελώς ανεπίτρεπτο. Κι όμως αυτό συμβαίνει».

Αρνητικός ο Βαρθολομαίος στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Θα αποβάλλει την εκκλησσία από την ζωή

20/12/2018 20:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ, kremlin.ru
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: