Ο Μπολσονάρο θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ

File Photo: A handout photo made available by AGenciua Brasil shows Brazilian President-elect Jair Bolsonaro (L) and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (R) participates in an act at a synagogue in Rio de Janeiro, Brazil. EPA, Agencia Brasil/Fernando Frazao HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Ισραηλινός ανώτερος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Βραζιλία δήλωσε σήμερα ότι ο εκλεγμένος τον Οκτώβριο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου είπε σε κορυφαίους αξιωματούχους του Ισραήλ ότι το θέμα είναι το “πότε, όχι το εάν” η πρεσβεία της χώρας του θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019 και φιλοξενεί ισραηλινή αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και να μεταφέρει την πρεσβεία. Αλλά δέχεται πιέσεις από τον ισχυρό αγροτικό τομέα της Βραζιλίας να μην το κάνει, καθώς η ενέργεια αυτή μπορεί να βλάψει τις εξαγωγές της Βραζιλίας στις αραβικές χώρες.

Φόβος στους κατοίκους της Μάνμπιτζ, με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων

30/12/2018 18:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ρίο ντε Ζανέιρο, Βραζιλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal