Νομοσχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων της στρατιωτικής δικαιοσύνης προανήγγειλε ο Καμμένος




Την κατάθεση νομοσχεδίου «που φιλοδοξεί να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα του χώρου της στρατιωτικής δικαιοσύνης», ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με την ευκαιρία της σημερινής τελετής ορκωμοσίας των νέων παρέδρων του Δικαστικού Σώματος, εκφράζοντας, παράλληλα, τη δέσμευσή του για από κοινού με τους στρατιωτικούς δικαστές διαμόρφωση προτάσεων για τις αναγκαίες αλλαγές στο πλαίσιο της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Καμμένος προέτρεψε τους νέους και νέες παρέδρους της στρατιωτικής Δικαιοσύνης «να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας με τη δέουσα ουδετερότητα, ευσυνειδησία, υψηλό αίσθημα ευθύνης, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα, αλλά και τόλμη, όταν απαιτείται. Η Δικαιοσύνη δέχεται ισχυρές πιέσεις. Εσείς πρέπει να αντισταθείτε, δικαιώνοντας διαρκώς την εμπιστοσύνη όλων μας προς τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη».

«Αναλάβατε την υποχρέωση να υπηρετήσετε έναν θεσμό θεμελιώδη για την εµπέδωση της πειθαρχίας και τη διασφάλιση της νομιμότητας στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Καλείστε να πράξετε τούτο εξοπλισμένοι µε εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας, ώστε να είστε θεματοφύλακες της εφαρμογής των κανόνων του δικαίου υπό καθεστώς απόλυτου σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των δικαζόμενων στρατιωτικών. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε πλήρως στις νόμιμες αξιώσεις και δίκαιες προσδοκίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της κοινωνίας μας, διατηρώντας υψηλό το επίπεδο του σώματος της στρατιωτικής Δικαιοσύνης».

Τον υπουργό Εθνικής ‘Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στη Βουλή η τροπολογία για μείωση ασφαλιστικών εισφορών των νέων κάτω των 25 ετών

10/12/2018 14:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: