Νέα βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη κατά τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας




Άγνωστοι βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες σχημάτισαν με σπρέι σβάστικα πάνω στο μνημείο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διέλευση από τη Λεωφόρο Νίκης της πορείας που έγινε, με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη.

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κ. Νοτοπούλου

Προσβολή για την πόλη και για κάθε δημοκρατικό πολίτη χαρακτηρίζει τη βεβήλωση του μνημείου για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον νεοναζισμό και τον φασισμό. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όμως απέναντι και στις πολιτικές δυνάμεις που κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή και στις πρακτικές της» αναφέρει η κ. Νοτοπούλου.

«Η Θεσσαλονίκη είναι και θα παραμείνει πόλη ανοιχτή, φιλόξενη και δημοκρατική για όλους και για όλες. Αυτή είναι η μάχη που δίνουμε καθημερινά, και θα τα καταφέρουμε» επισημαίνει η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη βεβήλωσαν άγνωστοι το βράδυ της Παρασκευής.

Από την Κατερίνη εστάλη το πρώτο γράμμα για φέτος προς τον Άγιο Βασίλη, μέσω ΕΛΤΑ

15/12/2018 10:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: