Να τηρεί πολλά βασικά στοιχεία της ευρωπαϊκής οικογένειας κάλεσε την Τουρκία ο Ρήγας




«Δεν βοηθούν τέτοιες ενέργειες, στην εμπέδωση του συστήματος ειρήνης και φιλίας στην περιοχή, που το έχουμε ανάγκη και είναι προς όφελος των ίδιων των κοινωνιών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247, σχολιάζοντας την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Πρόκειται για μια πάγια τακτική της Τουρκίας, επιλέγουν περιόδους είτε για δικούς τους εσωτερικούς λόγους είτε για ό,τι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή με τα ενεργειακά», παρατήρησε ο ίδιος και παράλληλα κάλεσε τη γείτονα χώρα «να τηρεί πολλά βασικά στοιχεία της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, για να μπορεί να έχει είτε τη συμμετοχή είτε την επαφή και την αμοιβαία σχέση με τις χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας. Δεν βοηθούν τέτοιες ενέργειες, στην εμπέδωση του συστήματος ειρήνης και φιλίας στην περιοχή, που το έχουμε ανάγκη και είναι προς όφελος των ίδιων των κοινωνιών». Επανέλαβε δε ότι «το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας αντιμετωπίζει τα πράγματα με σύνεση αλλά κυρίως με αποφασιστικότητα, όσον αφορά την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ύπαρξη ναζιστικών στοιχείων εντός των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή το περιστατικό στη Λέσβο, όπου σε τοίχο στρατοπέδου υπήρχε ένα απόφθεγμα του στρατάρχη της Βέρμαχτ Μαϊνστάιν, ο κ. Ρήγας ξεκαθάρισε ότι «θα απομονωθούν πλήρως και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για όλους αυτούς οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε αυτή την ιστορία. Όλα αυτά θα παταχθούν πλήρως. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει βαθύ δημοκρατικό αίσθημα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις». «Η λήθη δεν επιβάλλεται στη μνήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η υπόθεση του «μακεδονικού» απενοχοποίησε ακραίες συμπεριφορές, ο κ. Ρήγας σχολίασε ότι «είναι μεγαλύτερο το θέμα και δεν αφορά το στράτευμα αλλά το σύνολο της κοινωνίας και το σύνολο της εκπαίδευσης. Όσοι έχουν επιλέξει να χαϊδεύουν τα αυτιά και να προσεγγίζουν τις αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής, υπηρετούν με λάθος τρόπο την πατρίδα μας.

Πατριωτισμός σημαίνει, ενδιαφέρομαι για την πατρίδα μου, δεν είμαι απέναντι σε καμία άλλη πατρίδα και κυρίως ενδιαφέρομαι για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας» και πρόσθεσε ότι «Όλη αυτή η ρητορεία από τη ΝΔ, τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Σαμαρά, μας φέρνει σε άλλες εποχές, εμφυλιοπολεμικές. Είναι κρίμα για μια παράταξη που επί Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε δώσει άλλο στίγμα».

Όσον αφορά στον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «επί Δημήτρη Βίτσα υπήρξε το νομοσχέδιο το οποίο νομιμοποίησε πλήρως τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι εκ των ων ουκ άνευ, ότι αυτό πρέπει να συμβεί».

Όσο αφορά τους οπλίτες θητείας πρόσθεσε ότι «έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα. Αυτή την περίοδο έχω παρέμβει σε τέτοια θέματα». Τέλος, αναφερόμενος στη θητεία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας δήλωσε ότι «υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και αυτός είναι ο χρόνος που βοηθάει την ύπαρξη και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί είμαστε σε μια περιοχή όπου η υπεράσπιση της πατρίδας μας συνδέεται άμεσα με την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξή της».

Το φιάσκο των τουρκικών ασκήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ: Οι κούφιες προκλήσεις στο Αιγαίο

18/12/2018 16:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: