Μόνη λύση το άτακτο Brexit αν καταψηφιστεί η συμφωνία, λέει η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων




Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση

χωρίς μια συμφωνία τον Μάρτιο εάν οι βουλευτές καταψηφίσουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC η Άντρεα Λίντσομ, επικεφαλής της κάτω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου, της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι βουλευτές έχουν επιχειρήσει να έχουν μεγαλύτερο λόγο αναφορικά με τη διαδικασία του Brexit στην περίπτωση που το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία της Μέι, αλλά η Λίντσομ δήλωσε ότι εάν η Μέι χάσει την ψηφοφορία η προκαθορισμένη επιλογή θα είναι η μη επίτευξη συμφωνίας, σε ένα σενάριο πιθανώς άτακτης αποχώρησης.

«Εκτός κι αν η κυβέρνηση κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό για αλλαγή πλεύσης, ή όντως για να περάσει αυτή τη συμφωνία, θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου τον επόμενο χρόνο χωρίς μια συμφωνία, άρα η προεπιλογή είναι η μη συμφωνία», δήλωσε η Λίντσομ.

Ερωτηθείσα εάν οι βουλευτές έχουν τη δύναμη να σταματήσουν μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία, η Λίντσομ απάντησε: «Δεν βλέπω τρόπο να το κάνουν αυτό. Νομίζω ότι το θέμα είναι πως η προκαθορισμένη επιλογή είναι η μη συμφωνία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
05/12/2018 11:57

Εντάλματα σύλληψης από την Τουρκία, σε βάρος δύο Σαουδάραβων για τη δολοφονία Κασόγκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: