Μεταγωγή και ΕΔΕ για τον άγριο ξυλοδαρμό του κατηγορούμενου για την δολοφονία της Ελένης (βίντεο)




Από το υπουργείο Δικαιοσύνης διατάχθηκε πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμό μέσα στις φυλακές Αυλώνα του κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, ο οποίος εμπλέκεται στην δολοφονία της φοιτήτριας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, ενώ ο 19χρόνος θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο προσωρινά, με εντολή εισαγγελέα ο κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, εισήχθη χθες στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Το βίντεο του ξυλοδαρμού μετέδωσε αποκλειστικά ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN:

Η επίθεση και ο ξυλοδαρμός

Στις φυλακές του Αυλώνα, όπου κρατείται, ο 19χρονος Αλβανός, που φέρεται να είναι ένας εκ των δραστών της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι OPEN και έγραψε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Συγκρατούμενοί του, του επιτέθηκαν ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση και τα λόγια κατέληξαν σε ξυλοδαρμό, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του Open TV, οι συγκρατούμενοι παραβίασαν το κελί του και τον άφησαν αιμόφυρτο.

Αρχικά μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες κι εν συνεχεία στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες, ενώ βρίσκονταν στο δικαστικό Μέγαρο Ρόδου για την κατ’ αναπαράσταση απολογία τους είχαν συγκεντρωθεί εξοργισμένοι πολίτες απέξω και τους αποδοκίμαζαν, με την αστυνομία να αποφασίζει εν τέλει, μετά και την απόφαση για την προφυλάκισή τους, να τους φυγαδεύσει για να αποφευχθούν τα χειρότερα και ένα ενδεχόμενο λιντσάρισμα από το αγανακτισμένο πλήθος.

Ο 19χρονος Αλβανός μεταφέρθηκε στις φυλακές Αυλώνα (όπου σημειώθηκε το συμβάν), ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στις φυλακές Γρεβενών.

Η διοίκηση των φυλακών και τα αρμόδια υπουργεία έχουν διατάξει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πώς οι κρατούμενοι κατάφεραν να παραβιάσουν το κελί του 19χρονου και να εισέλθουν μέσα για να τον ξυλοφορτώσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΘΝΟΣ/ΟPEN

Φυλακισμένοι στην Αυλώνα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον ύποπτο για τη δολοφονία της Ελένης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: