Άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Φωτογραφία Hellas Journal

Μεγάλες οι ελλείψεις: 1200 άτομα για Ειδικές Δυνάμεις, Τεχνικό, Νοσηλευτές θέλει το ΓΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

1200 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αναμένεται το προσεχές διάστημα ν’ αναζητήσει μέσω προκήρυξης που θα γίνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Το θέμα ελλείψεων σε καίρια σημεία αλλά και η σταδιακή γήρανση του προσωπικού έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο όλων των επιτελείων, τα οποία διαρκώς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, πως χρειάζονται λύσεις εδώ και τώρα.

  • Τρεις κλάδους θέλει να ενισχύσει άμεσα το ΓΕΣ

Από την πλευρά του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σύμφωνα με τις ίδιες ανώτατες πηγές από τον Στρατό Ξηράς, παρουσιάστηκαν σε ανώτατο επίπεδο, οι ελλείψεις που υπάρχουν και πρέπει αρχικά να ληφθούν σοβαρά και άμεσα μέτρα στην στελέχωση, πρώτον της Νοσηλευτικής, δεύτερον των Ειδικών Δυνάμεων και τρίτον στο Τεχνικό Σώμα.

Πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, εξηγούσαν ότι ο κλάδος της Νοσηλευτικής στα στρατιωτικά νοσοκομεία παρουσιάζει μέρα με τη μέρα τραγικές ελλείψεις, τη στιγμή μάλιστα που διαρκώς οι απαιτήσεις από τους δικαιούχους και όχι μόνο αυξάνονται ραγδαία.

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι ανώτατοι Αξιωματικοί, όποιος  παρακολουθήσει τι γίνεται στις βάρδιες των νοσοκομείων, πολύ περισσότερο στο 401 Στρατιωτικό, θα καταλάβει πως εκεί γίνεται ένας πραγματικός πόλεμος, με ανθρώπους που προσπαθούν διαρκώς να προσφέρουν ότι μπορούν, όσο καλύτερα μπορούν, ωστόσο δεν αρκούν πλέον μιας και η αύξηση των απαιτήσεων είναι τέτοια που υποχρεώνει την ηγεσία να ζητήσει την λήψη άμεσων μέτρων με προσλήψεις, έστω Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης – που να έχουν βέβαια ανάλογες σπουδές-  οι οποίοι θα στελεχώσουν τα τμήματα που έχουν ανάγκη.

  • Το «αγκάθι» της γήρανσης στις Ειδικές Δυνάμεις

Από την άλλη πλευρά, το θέμα μετακυλύετε και στις Ειδικές Δυνάμεις, ένα πάγιο αίτημα εδώ και αρκετά χρόνια του Στρατού Ξηράς καθώς οι επιτελείς παρατηρούν πως το προσωπικό μεγαλώνει, περνάει πολλά ειδικά σχολεία, έχει έναν τεράστιο όγκο γνώσεων θεωρητικών και κυρίως πρακτικών και δεν έχουν σε ποιον να τις διοχετεύσουν ώστε να υπάρχει αυτή η διαρκής αλυσίδα που κρατά την παράδοση και την τεχνογνωσία που είναι ότι πιο πολύτιμο αυτή τη στιγμή έχουν να επιδείξουν οι Ειδικές Δυνάμεις.

Παράλληλα οι ίδιες ανώτατες πηγές σημειώνουν με ιδιαίτερο νόημα ότι το ίδιο το κράτος έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για όλα τα σχολείο που έχουν περάσει τα υπάρχοντα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο Εξωτερικό, άρα δεν είναι δυνατό αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν κοντά τους ήδη τους συνεχιστές και να τους μεταλαμπαδεύουν τον όγκο γνώσεων και εμπειριών που έχει αποκτηθεί με τους κόπους του Ελληνικού λαού.

Αυτό αποτελεί ένα θέμα που ήδη είχαμε ασχοληθεί μιας και εν είναι λίγες οι φωνές εντός των τάξεων του Στρατού Ξηράς, σε επίπεδο επιτελείων, αλλά και Ειδικών Δυνάμεων που συνεχώς φωνάζουν ότι το προσωπικό χρειάζεται ανανέωση, τώρα που ακόμη οι υπάρχοντες δυνάμεις είναι αξιόμαχες και αντέχουν, άλλο τραίνο δεν μπορεί να περάσει και να μην το πάρουμε, ήταν μια από τις πιο γλαφυρές τους φράσεις.

Σ’ ότι αφορά το τεχνικό, κι εκεί όπως εξηγούσαν ανώτατοι αξιωματικοί, οι ελλείψεις σε πολλά σημεία κάνουν το ΓΕΣ να ενημερώνει πως είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση ενίσχυση ειδικά σε μια περίοδο που δεν είναι λίγα εκείνα τα οποία αναλαμβάνει το Τεχνικό το οποίο έχει αποδείξει πως ακόμη και στην περίοδο της Ειρήνης εκείνο «πολεμά» υπέρ του κοινωνικού συνόλου κάτι που είναι επίσης πολύτιμο αγαθό και προσφορά του Στρατού Ξηράς, από τους ανθρώπους που εργάζονται αθόρυβα κάνοντας ένα πολύ σοβαρό έργο.

  • Μένουν οι υπάρχοντες ΟΒΑ άλλα τρία χρόνια

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές από το ΓΕΣ το θέμα των ήδη υπαρχόντων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης που συμπληρώνουν σε λίγο καιρό τρία χρόνια στο Στράτευμα κι έτσι ολοκληρώνουν τις «υποχρεώσεις» τους προς αυτό, απασχόλησε σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο και οι προτάσεις των επιτελείων φαίνεται πως εισακούγονται με γνώμονα το συμφέρον τόσο των ΟΒΑ όσο και του Στρατού Ξηράς.

Υπ αυτή την έννοια, έχουν υπάρξει προς το παρόν διαβεβαιώσεις ότι η θητεία τους αναμένετε ν’ ανανεωθεί- αυτό το πιέζουν ανώτατοι αξιωματικοί που ξέρουν καλά τις ανάγκες- για άλλη μια τριετία, φτάνοντας έτσι στο σύνολο τα έξι χρόνια υπηρεσίας προς τον Στρατό.

Οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις κι όπως έλεγε πηγή μέσα από τους καταδρομείς, όλοι τους έχουν περάσει μέσα στα τρία χρόνια, σοβαρά σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων και τώρα που είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε ακόμη πιο επιχειρησιακές δυνάμεις, τώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος και να τους χάσουμε και να πάει στράφι τόση εκπαίδευση. Ωστόσο οι Αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων είχαν φροντίσει να ενημερώσουν εγκαίρως την ηγεσία τους ώστε να είναι προετοιμασμένη και να ζητήσει με επιχειρήματα εκείνο που θα τονώσει τον Στρατό Ξηράς και βέβαια δεν θα είναι χαμένος κόπος και χρήμα τόση εκπαίδευση.

Τριμερής Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου στο Τελ Αβίβ και στη μέση οι ΗΠΑ: Ενέργεια και ασφάλεια

Be the first to comment on "Μεγάλες οι ελλείψεις: 1200 άτομα για Ειδικές Δυνάμεις, Τεχνικό, Νοσηλευτές θέλει το ΓΕΣ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*