Κρατούμενος στους Αγίους Σαράντα ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη από την αλβανική RENEA




Στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα κρατείται ο αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. που συνόδευε τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα και συνελήφθη από Αλβανούς αστυνομικούς καθ’οδόν για τις Βουλιαράτες, γιατί έφερε το υπηρεσιακό του όπλο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο βουλευτής στο ΕΘΝΟΣ, ο αστυνομικός δήλωσε στα σύνορα στην Σαγιάδα ότι κατείχε το όπλο του και συνέχισααν την διαδρομή τους, όταν στο χωριό Κρανιά τους σταμάτησε μπλόκο των αλβανικών ειδικών δυνάμεων. Παρά το γεγονός ότι ο αστυνομικός τους δήλωσε την ιδιοτητά του, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου κρατείται και είναι άγνωστο πότε θα αφεθεί ελεύθερος.

Από τον βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα ενημερώθηκε ο Έλληνας πρόξενος, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η απελευθέρωση του αστυνομικού.

Από χθες βράδυ είχαν ενταθεί τα μέτρα ασφάλειας από την αστυνομία της Αλβανίας στα σύνορα, λόγω της αυξημένης προσέλευσης πολιτών από την Ελλάδα για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις Βουλιαράτες. Μπλόκα είχαν στηθεί παντού στην περιοχή και οι Αλβανοί αστυνομικοί έκαναν ελέγχους στα πούλμαν που μετέφεραν όσους ήθελαν να παραστούν στο μνημόσυνο.

Σε αρκετές περιπτώσεις, Έλληνες πολίτες υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν καθώς δεν τους επετράπει η είσοδος στην Αλβανία, ενώ το μνημόσυνο τελέστηκε κανονικά στην γεννέτειρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σε κλίμα κατάνυξης και οδύνης, χωρίς να δημιουργθεί το πραμικρό επεισόδιο.

HELLAS JOURNAL

Έλληνα αστυνομικό συνέλαβε η αλβανική αστυνομία: Συνοδός του βουλευτή Γιόγιακα που έφερε όπλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: