Καθοριστικός κόμβος οι ευρωεκλογές για να ανακοπεί η ακροδεξιά: Εκεί είναι ταγμένη η ΝΔ είπε ο Τσίπρας




“Οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου είναι ένας καθοριστικός κόμβος στην πορεία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας ότι “η άνοδος της επιρροής της λαϊκιστικής ακροδεξιάς, θέτει υπαρξιακά ζητήματα για ολόκληρη την Ευρώπη” και πως το κρίσιμο είναι πώς αυτή η πορεία θα ανασχεθεί.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να ανασχεθεί με τις επιλογές που τροφοδότησαν την άνοδο του αντιευρωπαϊσμού, που εκφράζουν τα διάφορα εθνικιστικά και ακροδεξιά μορφώματα:

“Είναι συνταγή καταστροφής, ένα όραμα για την Ευρώπη που θα παραμένει με δογματική προσήλωση στις προσταγές του νεοφιλελεθερισμού”. Αυτό το χρεοκοπημένο όραμα, τόνισε, “είναι η εγγύηση για την επερχόμενη – αργά ή γρήγορα – κατάρρευση της ενωμένης Ευρώπης αν συνεχιστεί και για την επιστροφή σε μια σκοτεινή περίοδο εθνικών ανταγωνισμών”.

  • Μιλώντας για το Brexit, είπε ότι “κάποιοι και σε αυτόν εδώ το χώρο σύντροφοί μας θεωρούσαν την επιλογή του Grexit ρηξικέλευθη και επαναστατική”. “Δείτε τώρα τι ακριβώς συμβαίνει με τη Βρετανία και ποιος χάνει από αυτή την εξέλιξη. Δεν υπάρχει Brexit χαλαρό, αλλά μόνο σκληρό και αβέβαιο για την πορεία των εκεί εργατικών δυνάμεων”, σχολίασε.

Η ΝΔ τείνει στην ακροδεξιά

Σχολίασε ότι πέρα από τους “συνήθεις ύποπτους του σκοταδισμού, τους γραφικούς”, είναι και άλλοι που τείνουν να πάρουν διαζύγιο με τον ορθό λόγο. Αναφέρθηκε σε “μετάλλαξη της ΝΔ και αμήχανη αποδοχή αυτής της γραμμής από τους επίσημους εκφραστές της εναπομείνασας κεντροαριστεράς”, για να σχολιάσει πως “φαίνεται να έχουμε μια προσπάθεια να καταστεί κεντρικός ο παραδοξολογικός λόγος αυτών των ακραίων και γραφικών”.

Είπε ότι “η κεντροδεξιά στην Ελλάδα φαίνεται να μην έχει πλέον ως πολιτικό εκφραστή τη ΝΔ, διότι σήμερα η ΝΔ, είναι ταγμένη ολόψυχα στην πλευρά της ακροδεξιάς, κυριαρχεί ο λόγος του ΛΑΟΣ μέσα στη ΝΔ. Πολιτεύεται με ρητορική πίσω ακόμα και από τα χρόνια της ΕΡΕ. Είναι επικίνδυνο γιατί τείνει να χωρίσει το πολιτικό σκηνικό σε εθνικόφρονες και μειοδότες”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Έλληνες εύχονται 100 να είναι οι μέρες της κυβέρνησης Τσίπρα, απαντά η Νέα Δημοκρατία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: