Κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν τους όρους της μαφίας, λέει για την επίθεση στον Τζήλο, ο Βασιλειάδης




Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξη του, σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», μίλησε για την επίθεση κατά του διεθνή διαιτητή, Θανάση Τζήλου, για τις προσπάθειες που γίνονται με στόχο την εξυγίανση στον χώρο του ποδοσφαίρου και εκείνους, που δρουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τι είπε για Μουντιάλ και Euro λίγο πριν την αναχώρησή του για το Βελιγράδι.

Αναλυτικά:

«Δεν θα πρέπει να κάνουμε τη χάρη σε αυτούς που θέλουν πρωτάθλημα Κολομβίας, αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν αυτούς τους όρους, αυτούς που αντιδρούν σε οποιαδήποτε αλλαγή και πρόοδο προσπαθούμε να φέρουμε, με τις όποιες δυσκολίες και προβλήματα.

Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές να κάνουν ό,τι μπορούν, με δεδομένο ότι υπάρχει υλικό από κάμερα για την επίθεση. Θα πρέπει τώρα να αποδείξουμε, ότι μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν τους όρους της μαφίας».

Ο υφυπουργόςε δήλωσε πως η υπόθεση είναι στις διωκτικές αρχές, στην αστυνομία και εφόσον υπάρξει εξέλιξη, θα αναλάβουν και οι δικαστικές αρχές: «Το υπουργείο δεν έχει συμμετοχή, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι. Οι εισαγγελείς και οι διωκτικές αρχές έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και εξ όσων γνωρίζω, υπάρχει μία πολύ σοβαρή και μεγάλη κινητοποίηση».

Στη συνέχεια τόνισε: «Και πάλι λέω, ότι πολλές φορές γίνονται πράγματα, που κανείς δεν μαθαίνει. Και τα τελευταία χρόνια, με τις δικαστικές διενέξεις και τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης, βλέπουμε ότι περιπτώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταθέσεις να αλλάζουν στην πορεία και στο τέλος της ημέρας να υπάρχει δυσκολία στην επιβολή των ποινών. Δεν πρέπει να κάνει κανείς πίσω, πρέπει να δώσουμε μία μεγάλη μάχη, για να έρθουν όλα στο φως. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια, δεν μπορούμε να ανεχτούμε πισωγυρίσματα».

Ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα με την ελληνική διαιτησία είναι υπαρκτό και πως γίνεται μία προσπάθεια επανεκκίνησης: «Οι συνθήκες πάνω στις οποίες κάποιοι κάνουν υπερβολικό θόρυβο και για λόγους που δεν αφορούν το ίδιο το ποδόσφαιρο ή την απόδοση των διαιτητών, δεν βοηθάνε στο να υπάρξει ηρεμία. Και κάνουμε πρωταγωνιστές τους διαιτητές, που κάνουν λάθη, όπως βέβαια συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου.»

Ως προς το ενδεχόμενο διοργάνωσης από τη χώρα μας του Μουντιάλ 2030 ή του Euro 2028, δήλωσε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για το τι χρειάζεται: «Το ζήτημα είναι, αν μπορούμε, πώς μπορούμε και αν θέλουμε – όχι με όρους φαντασιακούς – αλλά αν το πράγμα αυτό βγαίνει. Απαιτούνται κι άλλες εγκαταστάσεις, θα δούμε πού βρίσκονται και οι άλλες χώρες. Και θα πρέπει να δούμε, στο τέλος της ημέρας, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, του οποίου το πρόσημο θα είναι θετικό. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.»

Μητέρα στα 33 της χρόνια έγινε η Ολυμπιονίκης Άλισον Φίλιξ: Η κόρη της γεννήθηκε πρόωρα

21/12/2018 12:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: