Η τραγικότητα της ηγεσίας: Τι να περιμένει μία χώρα από τέτοιους πολιτικούς ταγούς;




Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (ΓΚΟΥΜΑ)

…«όλοι αυτοί που έζησαν τον φειδωλό αέρα του παραλόγου δεν θα μπορούσαν ν’ αντέξουν αν δεν τους εμψύχωνε με την δύναμη της μία βαθιά και σταθερή σκέψη….»
Αλμπέρ Καμύ, Ο μύθος του Σίσιφου

Είναι τραγική η εικόνα που δείχνει η πολιτική ηγεσία. Φαίνεται εγκλωβισμένη σε μία παιδιάστικη αναζήτηση ‘πολιτικής’.  Όπως λεει και ο Pierre Bourdieu στο βιβλίο του Αντεπίθεση πυρών :

« Λειτουργούν σαν ένα είδος πέπλου που εμποδίζει τους πολίτες και μάλιστα και τους ίδιους τους ιθύνοντες να αντιληφθούν την απογύμνωση τους και να ανακαλύψουν σε ποιους χώρους παίζεται το πραγματικό πολιτικό παιχνίδι και ποια είναι τα διακυβεύματα του.»

  • Περιμένουν την Κα Λούτ και τον Γκουντερες ….ενώ 44 χρόνια μετά σφάζονται αναμεταξύ τους …αλληλοκατηγορούνται, και δίνουν άλλοθι στους Τούρκους…πηγαίνουν στα κατεχόμενα για να διακηρύξουν  την “θέληση” τους για “επανένωση”.
  • Ο Αβέρωφ πήγε και σε κηδεία θυμάτων θεομηνίας σε μία επίδειξη υποκρισίας …εγώ διερωτούμε εάν πήγε στην κηδεία αυτου του γέροντα που πεθανε σε συνοικισμό μετά που έπαθε εγκεφαλικό και κτύπησε στο κεφάλι όταν τον κατέβαζαν απο τις σκάλες. Διότι ένα ασανσέρ για χρόνια δεν μπορουν να βάλουν…διότι περι αυτού πρόκειται. Το Κυπριακό έχει πάθει εγκεφαλικό και αυτοί το κατεβάζουν απο τις σκάλες….
  • Ο Άντρος δεν χάνει ευκαιρία να συναντά το Τσαβούσογλου, λές και δίνει ανεπίσημες διαπραγματέυσεις στην θέση του Προέδρου. Πόση ενημέρωση πλέον. Είναι αυτό που τολμώ να αποκαλέσω σφάλμα πολιτικής. Διότι απλούστατα υπάρχει το στοιχείο της αμέλειας ως προς την αποτελεσματικότητα της.

Οι αντίπαλοι μας είναι εξοπλισμένη με μία διαχρονική επιδίωξη σε αυτά που θέλουν. Έχουν την στρατιωτική δύναμη να τα επιβάλουν. Πολιτικά όμως είναι αντιμέτωποι με προβλήματα τα οποία εμφανίζωνται λόγο της επιθετικότητας τους. Εκεί που ποντάρουν, στα σίγουρα, είναι στην δική μας ηττοπάθεια.

Μήπως κύριοι έχουμε ηττηθεί (σε επίπεδο ηγεσίας ); Και διαπραγματευόμαστε την παράδοση μας;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Ίντριγκες στην αυλή του Σουλτάνου: Όλοι σφαζονται με τον γαμπρό του Ταγίπ Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: