Δεν ξεπλένεται η ντροπή: Η Τουρκία στον κατάλογο των χωρών που διενεργούν γενοκτονίες




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Η Τουρκία είναι μια χώρα που «διενεργεί γενοκτονίες». Αυτό δεν λέγεται από έναν «προδότη της πατρίδας». Έτσι λέει η είδηση που ήρθε στο κέντρο ειδήσεων. Είναι μια διαπίστωση του «Σχεδίου Έγκαιρης Προειδοποίησης». Πρόκειται για σχέδιο που συνεχίζεται με την στήριξη του Μουσείου Μνήμης Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ.

  • Κάθε χρόνο δημοσιεύονται τέτοιοι κατάλογοι. Αυτός είναι ο τελευταίος που παρουσίασαν. Ο «Κατάλογος Κινδύνου για Γενοκτονία». Ετοίμασαν αυτό τον κατάλογο λαμβάνοντας υπόψη τους πολέμους που συνεχίζονται ακόμα καθώς ο κόσμος μπαίνει στο 2019 και τις χώρες που διεξάγεται πόλεμος. «Χώρες που θα μπορούσαν να διενεργήσουν γενοκτονία υψηλού επιπέδου».

Ανάμεσα σε τριάντα χώρες η Τουρκία βρίσκεται στην όγδοη θέση. Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε χώρες που καθορίστηκε ότι στοχεύουν να σκοτώσουν πέραν των χιλίων ανθρώπων μέσα στον επόμενο χρόνο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Την ακολουθούν το Αφγανιστάν, η Αίγυπτος, το Νότιο Σουδάν, το Πακιστάν, η Υεμένη, η Αγκόλα και η Τουρκία.

  • Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται στην όγδοη θέση στον κατάλογο αυτό η Τουρκία, η οποία συνεχίζει την εισβολή και κατοχή της Κύπρου εδώ και 44 χρόνια, τώρα κατέχει συριακά εδάφη, εποφθαλμιά τα εδάφη της Ελλάδας και καίγεται από επιθυμία και όρεξη να αποτελειώσει τους Κούρδους.

Η κυβέρνηση στην Τουρκία είναι γεμάτη με τόσο μίσος και έχθρα κατά του κουρδικού λαού που όλοι φοβούνται πλέον να πουν στον δρόμο ότι «είμαι Κούρδος». Ιδού το πιο πρόσφατο γεγονός. Ο άνδρας ρωτάει κάποιον που συνάντησε τυχαία στον δρόμο και δεν τον γνωρίζει καθόλου: «Ποιος είσαι;» «Είμαι Κούρδος», του λέει ο άλλος. Κατόπιν τούτου, ο άνδρας λέει «δεν σας αγαπώ καθόλου», τραβάει το πιστόλι του και τον πυροβολεί. Τον σκοτώνει. Τραυματίζει σοβαρά τον γιο του που ήταν δίπλα του.

  • Ύστερα, όταν συλλαμβάνεται και οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα, λέει: «Ήμουν πολύ μεθυσμένος, δεν ήξερα τι έκανα». Αν ρωτάτε εμένα, ο μεγαλύτερος ηθικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος είναι ο Ταγγίπ Έρντογαν. Η πιο μεγάλη υποκίνηση προέρχεται από ψηλά. Ο Έρντογαν αναφέρεται συνεχώς σε κουρδική εχθρότητα και για εξολόθρευση των Κούρδων αντιστασιακών.

Κάποτε χρησιμοποιεί ένα απίστευτο περιτύλιγμα γι’ αυτό. Τι λέει; Θα σώσει, λέει, τον κουρδικό λαό στην Συρία από τα χέρια των οργανώσεων της κουρδικής αντίστασης! Ακόμα και τα δικά μας κοράκια στην Αμμόχωστο γελούν με αυτό.

  • Ποιος κουρδικός λαός του είπε «έλα να μας σώσεις»; Οι Κούρδοι πολεμούν με τους ψυχοπαθείς τζιχαντιστές. Η δε Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό εκείνων των ψυχοπαθών! Εκείνοι που ετοίμασαν τον κατάλογο για τις γενοκτονίες σίγουρα έλαβαν πιο πολύ υπόψη τον κουρδικό λαό.

Όπως τώρα φοβούνται οι Κούρδοι να πουν ότι είναι Κούρδοι, κάποτε φοβόντουσαν πολύ και οι Αρμένιοι να πουν ότι ήταν Αρμένιοι. Ακόμα και από τον τουρκικό κινηματογράφο πέρασαν πολλοί τέτοιοι γνωστοί Αρμένιοι καλλιτέχνες. Η πιο αγαπητή θεία του κινηματογράφου Αντιλέ Νασίτ, ο καλύτερος χαρακτήρας ηθοποιού Κενάν Παρς και ο πιο στοργικός μπάρμπας Μουμπάρ Τερζιγιάν ήταν Αρμένιοι.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Πολύ λίγοι γνώριζαν ότι ήταν Αρμένιοι αυτοί οι ηθοποιοί που έχαιραν της εκτίμησης του λαού. Πάρα πολλοί άλλαξαν το όνομά τους για να μην μαθευτεί ότι ήταν Αρμένιοι. Η γενοκτονία των Αρμενίων είναι ακόμα επική. Πρόκειται για μια τρομερή γενοκτονία που δεν μπορεί να περιγραφεί προφορικώς ή γραπτώς.

  • Οι Ρωμιοί; Λίγα υπέφεραν; Ο πιο γνωστός Έλληνας στην Τουρκία ήταν ο Λεφτέρ Κιουτσιούκαντωνιάδης. Ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε. Και άσσος της εθνικής ομάδας. Και τι δεν υπέφερε. Δύσκολα σώθηκε κατά την διάρκεια της ομαδικής οργανωμένης επίθεσης που διενεργήθηκε κατά της μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955. Ένας καθηγητής ποδοσφαίρου. Τεχνίτης που μάγευε τους πάντες με την τεχνική του ακόμα και στην μεικτή κόσμου.

Σε αγώνα στην Ιταλία το στάδιο παραληρούσε φωνάζοντας «Τούρκο Τούρκο». Αλλά εκείνος ήταν Έλληνας, όχι Τούρκος. Μάλιστα φόρεσε την φανέλα της εθνικής ομάδας και σημείωσε γκολ κατά της Ελλάδας. Όλοι έλεγαν για χρόνια «Δώσε στον Λεφτέρη, γράψε στο δεφτέρι». Αλλά παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να υπερισχύσει του τουρκικού ρατσισμού.

  • Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου έγινε έφοδος και πετροβολήθηκε το σπίτι του στο Büyükada (Πρίγκηπος). Στοιβάχτηκαν μπροστά στην πόρτα του φωνάζοντας  «βαράτε αυτόν τον γκιαούρη». Ο Λεφτέρ τους περίμενε μέχρι το πρωί κρατώντας όπλο.

Υπάρχουν πολλά εγκλήματα που πέρασαν στην ιστορία στην Τουρκία. Και τώρα βρίσκεται στον κατάλογο των χωρών που πιθανόν να σκοτώσουν πέραν των χιλίων ατόμων μέσα στην επόμενη χρονιά. Στην όγδοη θέση. Οι δικτάτορες δεν μπορούν ποτέ να επιβιώσουν χωρίς να κάνουν πολέμους. Το πιο επικίνδυνο πράγμα γι’ αυτούς είναι η ειρήνη. Χρειάζονται τον πόλεμο για να κρατούν πάντα ζωντανό το εθνικό πνεύμα.

  • Το εθνικό πνεύμα από την μια σβήνει την φωτιά της αντιπολίτευσης και από την άλλη ενώνει το έθνος γύρω από τον δικτάτορα, έστω και αν είναι φασίστας. Λένε ότι ο Έρντογαν θα διεξάγει επιχείρηση στην Συρία ως επένδυση για τις εκλογές. Τι μεγάλη πλάνη! Ποιος δικτάτορας χρειάζεται εκλογές; Τέλειωσαν οι εκλογές και άλλα παρόμοια στην Τουρκία. Δεν χρειάζεται να καταμετρούνται οι ψήφοι! Παίρνεις το στυλό και γράφεις τον αριθμό που θες!

Ο Έρντογαν προσκάλεσε τον Τραμπ στην Άγκυρα μέσα στην επόμενη χρονιά, λέει. Φαίνεται ότι με ένα τέτοιο ραντεβού στην Άγκyρα θέλει να επισφραγίσει την απόφαση απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία. Ο Τραμπ ακόμα δεν απάντησε τελεσίδικα στην πρόσκληση αυτή. Δεν νοιάζει καθόλου τον Τραμπ το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται στην όγδοη θέση στον κατάλογο των χωρών που διενεργούν γενοκτονίες.

Ουσιαστικά είμαι πιο πολύ περίεργος για το τι θα κάνει ο Πούτιν. Θα συνεχίσει την ερωτοτροπία με κάποιον που διενεργεί γενοκτονίες ή μήπως θα τερματιστεί η ρωσική αγάπη; Αν τερματιστεί, τότε παίξε μια Καλίνκα!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Να αφήναμε ένα περιστέρι να πετάξει: Αυτή η χώρα είναι δική μας… Όλων μας, όλων των Κυπρίων!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: