Η Τάιμς Σκουέρ υποδέχθηκε χιλιάδες τουρίστες και Νεοϋορκέζους για τον ερχομό του 2019




Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν χθες το βράδυ στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, και είδαν να πέφτει, ακριβώς τα μεσάνυχτα, η κρυστάλλινη σφαίρα που κάθε χρόνο εδώ και πάνω από έναν αιώνα σηματοδοτεί την άφιξη του νέους έτους.

Η Κριστίνα Αγκιλέρα, ο Στινγκ και το συγκρότημα New Kids on the Block παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα και ψυχαγώγησαν τους Νεοϋορκέζους και τους τουρίστες.

Το θέμα του φετινού εορτασμού ήταν η ελευθερία του Τύπου, όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή, με αφορμή τις επικρίσεις και τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί τα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο. Η μη κερδοσκοπική Times Square Alliance τίμησε την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου συνόδευσαν τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, όταν πάτησε το κουμπί για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, 60 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα.

Η παράδοση με την πτώση της κρυστάλλινης σφαίρας στη διασταύρωση της Μπρόντγουεϊ με την 7η Λεωφόρο και την 42η Οδό του Μανχάταν ξεκίνησε το 1907.

Η αστυνομία διαμόρφωσε τον χώρο της πλατείας και έλαβε μέτρα ασφαλείας ενώ οι οργανωτές καλούσαν τον κόσμο να πάρει εγκαίρως θέση, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί περίμεναν όρθιοι για πολλές ώρες μέχρι να αλλάξει ο χρόνος. Η θερμοκρασία ήταν χαμηλή (περίπου 7 βαθμούς Κελσίου) και έπεφτε έντονη βροχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Νέα Υόρκη, United States

Οι καλύτερες εμφανίσεις των καλλιτεχνικών αστέρων για το ’18 στην αμερικανική τηλεόραση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: