Το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Η Λευκωσία απαντά στη Μόσχα: Δεν επιδιώκουμε στρατιωτικοποίηση, ανθρωπιστικές οι διευκολύνσεις

Ουδέποτε ήταν στόχος μας ούτε και τώρα επιδιώκουμε στρατιωτικοποίηση της Κύπρου, διευκρινίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις και αυτό μόνο σε περιπτώσεις αιτήματος ή στη βάση σχετικής Συμφωνίας ή Μνημονίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ υπήρξε σήμερα επικοινωνία Λευκωσίας – Μόσχας για το ζήτημα.

«Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα του Πρακτορείου TASS διευκρινίζουμε ότι ουδέποτε ήταν στόχος μας ούτε και τώρα επιδιώκουμε στρατιωτικοποίηση της Κύπρου», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Προδρόμου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, προσθέτει, «αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της, παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που κάποιες χώρες υποβάλουν σχετικό αίτημα ή και έχουν κάποια σχετική με το θέμα αυτό Συμφωνία ή Μνημόνιο (MOU) με την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Ενδεικτικά και όπως ανέφερε πρόσφατα με δημόσιες δηλώσεις του στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, το 2017 δόθηκαν από τη Δημοκρατία διευκολύνσεις σε αεροδρόμια της χώρας σε 672 περιπτώσεις και διευκολύνσεις ελλιμενισμού σε άλλες 225 στα λιμάνια μας», συνεχίζει.

Στη διάρκεια του φετινού χρόνου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, σημειώνει, «είχαν παραχωρηθεί διευκολύνσεις σε 212 περιπτώσεις στα αεροδρόμια και σε 207 περιπτώσεις στα λιμάνια της Κύπρου».

Σφήνα η Μόσχα στην Κύπρο: Αντιρωσική ενέργεια η αυξανόμενη παρουσία των ΗΠΑ στο νησί

Be the first to comment on "Η Λευκωσία απαντά στη Μόσχα: Δεν επιδιώκουμε στρατιωτικοποίηση, ανθρωπιστικές οι διευκολύνσεις"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*