Η ευχή του Θεόδωρου Β’: Ο κάθε κτύπος του ρολογιού, να είναι γεμάτος από Θεό και ανθρωπιά…

File Photo: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Με την παρουσία πολλών πιστών, από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, τη Ρωσία και την Αφρική, πέρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, τελώντας τον Μέγα Εσπερινό στο πατριαρχικό παρεκκλήσιο και αμέσως μετά κόβοντας την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα στην Αίθουσα του Θρόνου.

Φανερή ήταν η συγκίνηση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, ευχαριστώντας όλον αυτόν τον κόσμο που επέλεξε να περάσει τη μεγάλη αυτή ημέρα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Απευθυνόμενος κυρίως προς τους Αιγυπτιώτες, όπου και αν βρίσκονται, μίλησε για την αγάπη που τρέφουν για τη χώρα του Νείλου όπου γεννήθηκαν.

Επίσης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την προστασία που παρέχει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Δίνοντας την πατριαρχική του ευλογία για το νέο έτος 2019, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ ευχήθηκε «ο κάθε κτύπος του ρολογιού μέσα στο νέο έτος, το κάθε λεπτό, να είναι γεμάτο από Θεό, γεμάτο από ανθρωπιά…»

Από την πλευρά του, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, μητροπολίτης Άκκρας Νάρκισσος ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ό,τι πασχίζει για το ποίμνιό του, παρουσία της πατριαρχικής αυλής.

Επίσης, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του ελληνικού προξενείου Τάσο Παπαδόπουλο, τους κοινοτικούς επιτρόπους Αλεξανδρείας Ανδρέα Βαφειάδη και Νικόλα Κόπελο, την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» δρ Λιλίκα Θλιβίτου, τον πρόεδρο του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας Βύρωνα Βαφειάδη και όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια όλοι μαζί έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, υπό τον ήχο των οποίων έκοψαν την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος δέχτηκε τις ευχές της Πατριαρχικής Αυλής και των εργαζομένων στο Πατριαρχείο, δίνοντας την ευλογία του για το νέο έτος 2019.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Egypt

Η εορτή των Χριστουγέννων στο Φανάρι: Θεία Λειτουργία στον ναό του Πατριαρχείου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: