Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ για το Κυπριακό λίγες ημέρες πριν την άφιξη στην Κύπρο της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, η επιστροφή των οδηγών λεωφορείων στην Πάφο πίσω στην εργασία τους, οι εξαγγελίες του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και το κατέβασμα των λογότυπων από τα υποκαταστήματα της ΣΠΕ Στροβόλου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Τρικυμία πριν την Λουτ» γράφει πως το ΑΚΕΛ αμφισβητεί πλέον ανοικτά την αφοσίωση και προσήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη στον στόχο της λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Επίσης γράφει πως πιάνουν και πάλι δουλειά οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Πάφου. Επίσης γράφει πως πρόωρο πρωτοχρονιάτικο μποναμά δισεκατομμυρίων ευρώ μοίρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα των Γάλλων.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Κομμάτια η ενότητα πριν την άφιξη Λουτ», πως η δήλωση Αναστασιάδη για οπαδούς της όποιας λύσης εξόργισε το ΑΚΕΛ και κάνει λόγο για νέο γύρο κόντρας Προεδρικού και ΑΚΕΛ λίγο πριν την άφιξη της Τζέιν Χολ Λουτ. Αλλού αναφέρεται σε επένδυση – μαϊμού στην Πύλα από αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία. Ακόμη σημειώνει πως τα λογότυπα της πανίσχυρης κάποτε ΣΠΕ Στροβόλου άρχισαν να κατεβαίνουν από τα υποκαταστήματα που λειτουργούσε.

«Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριο του θέμα, υπό τον τίτλο «Κλειδί το ραντεβού Μεβλούτ», πως η Τζέιν Χολ Λουτ θέλει να δει τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν την άφιξή της στην Κύπρο. Αλλού σημειώνει πως κατέβασαν το χειρόφρενο και έπιασαν το τιμόνι οι οδηγοί των λεωφορείων στην Πάφο. Επίσης αναφέρει πως τρία Υπουργεία αποφασίζουν για την τύχη του 12χρονου ο οποίος σκότωσε την αδελφή του και παραμένει στην Αθαλάσσα.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Πάνω από πατρίδα βάζουν τα μικρομάγαζά τους» πως εκείνο που προέχει για το ΑΚΕΛ είναι το συμφέρον της Κύπρου και του κυπριακού λαού, τόνισε χθες ο ΓΓ του κόμματος ‘Αντρος Κυπριανού. Αλλού αναφέρει πως οδεύουν ολοταχώς σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι οικοδόμοι. Επίσης γράφει πως εκτός αναδιάρθρωσης είναι το 60% των ΜΕΔ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βαθαίνει περαιτέρω το χάσμα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις» πως το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ότι οδηγεί το νησί σε διαίρεση. Αλλού αναφέρει πως οι οδηγοί λεωφορείων της Πάφου επιστρέφουν πίσω στη δουλειά τους σήμερα. Επίσης φιλοξενεί φωτογραφία με εργάτες που κατεβάζουν πινακίδα της ΣΠΕ Στροβόλου.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Η Καθημερινή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η λίστα των ‘χρυσών’ διαβατηρίων» γράφει πως ηχηρά ονόματα λογιστών, ντιβέλοπερς και δικηγόρων μοιράζονται την πίτα των πολιτογραφήσεων. Αλλού αναφέρεται σε νύχτα τρόμου στο Στρασβούργο. Επίσης γράφει πως οι εταιρείες είναι αισιόδοξες και αναμένουν αύξηση των εξαγωγών του χαλλουμιού.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
12/12/2018 07:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: