Η Ελλάδα αργοσβήνει κι εμείς ασχολούμαστε με επιτήδειους πιτσαδόρους-διασκεδαστές




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Δεν ξέρω ποια στροφή προς τα …δεξιά έκανε ο Κυριάκος στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ξέρω όμως ότι η κυβέρνηση στο Βέλγιο γκρεμίστηκε από (κανονικούς) δεξιούς Φλαμανδούς επειδή ψήφισε το Συμφώνο για τη Μετανάστευση, την ώρα που εμείς εδώ ασχολούμαστε με τη μεταγραφή του Θεοχάρη και επιτήδειους πιτσαδόρους-«διασκεδαστές» σε αυλές βαρόνων και ολιγαρχών.

  • Το Βέλγιο βέβαια δεν είναι Ελλάδα. Δεν κινδυνεύει τόσο άμεσα από τις ορδές των απρόσκλητων εισβολέων. Εχει άλλα κράτη δίπλα του να απορροφούν το ισλαμικό κύμα. Και όποτε θελήσει μπορεί να σφραγίσει τα χερσαία σύνορα του. Μόνο που στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε αποικιακή δύναμη (μικρής ισχύος είναι η αλήθεια) οπότε είναι φυσικό να μαζεύει «εποίκους» από τριτοκοσμικές χώρες  τις οποίες ξεζούμισε.

Εμείς αντίθετα στη νεότερη ιστορία μας, ούτε αποικιακή δύναμη υπήρξαμε, ούτε ενοχλήσαμε κανέναν λαό στην μακρινή Αφρική πηγαίνοντας να του…διδάξουμε πολιτισμό! Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε σε μια μεθοριακή γεωγραφική θέση που αποτελεί στρατηγική πύλη εισόδου για την Ευρώπη του στρατού των λαθρομεταναστών από άλλες ηπείρους.

  • Η γεωφυσική διαμόρφωση της πατρίδας μας είναι τέτοια που δεν επιτρέπει επαρκή έλεγχο των συνόρων, ειδικότερα των θαλάσσιων, έστω και αν μας δάνειζε η Αμερική όλη την ακτοφυλακή της. Το πρόβλημα είναι όμως ότι δεν υπάρχει βούληση για αναχαίτιση της απρόσκλητης μετανάστευσης.  Οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών ακολουθούν μια πολιτική «ανοιχτών θυρών», λες και η Ελλάδα είναι παγκόσμιο «χωνευτήρι» ξένων εθνοτήτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Ένα πρώτο κύμα εποικισμού, που αρχικά ξεκίνησε με αθρόα εισβολή ρακένδυτων Αλβανών από τα βορειοδυτικά σύνορα, μας ήρθε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και το δεχτήκαμε σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Αντί να κοιτάξουμε πώς θα προστατέψουμε την δική μας μειονότητα στη Βόρειο Ηπειρο, βάλαμε στη χώρα 1-2 εκατομμύρια Αλβανούς, αλλά και άλλους μετανάστες από τον βαλκανικό περίγυρο,  αρκετοί από τους οποίους στην πορεία πολιτογραφήθηκαν Ελληνες! (Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 170 χιλιάδες Αλβανοί έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα τα τελευταία χρόνια και το ερώτημα είναι πόσοι από αυτούς διαθέτουν ελληνική συνείδηση. Μερικές δεκάδες χιλιάδες ήταν Ελληνες Βορειοηπειρώτες, αλλά οι υπόλοιποι αποτελούν άγνωστη παράμετρο από πλευράς πραγματικού εθνικού αυτοπροσδιορισμού)

  • Στην Ελλάδα σήμερα, βάσει των στοιχείων της απογραφής του 2011 που «επικαιροποιήθηκαν» το 2014, διαμένουν 912 χιλιάδες αλλοδαποί, με τους περισσότερους από τους μισούς να έχουν έρθει από την Αλβανία, και με σημαντικό μερίδιο των υπόλοιπων να προέρχεται από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Με βάση αυτά τα στοιχεία το 8.4% του ελληνικού πληθυσμού είναι αλλοεθνείς, ποσοστό σημαντικό αλλά όχι τόσο απειλητικό, αν σκεφτεί κανείς ότι στην Γερμανία που έχει ανάγει σε…εθνικό σπόρ την υποδοχή «φτηνών εργατικών χεριών» μέσω μετανάστευσης, ένας στους τέσσερις κατοίκους έχει «μεταναστευτικό υπόβαθρο». Σε απλά ελληνικά δηλαδή, το 25% των σημερινών Γερμανών προέρχονται από οικογένειες με τουλάχιστον έναν γονέα μη Γερμανό…

Το πρόσθετο πρόβλημα είναι ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα δεν περιλαμβάνουν το δεύτερο κύμα λαθρο-εποικισμού που ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση και κορυφώθηκε μετά το 2015. Σχεδόν ένα εκατομμύριο επίδοξοι μετανάστες πέρασαν από την Ελλάδα για να φτάσουν στην Ευρώπη και ένας άγνωστος κατά κυριολεξία αριθμός από αυτούς, έχει εγκλωβιστεί σε ελληνικό έδαφος διαμένοντας σε δομές φιλοξενίας, ή ακόμη χειρότερα εκτός αυτών, αφού μια καταστροφική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας(για την οποία επίσης δεν άνοιξε μύτη…)τους δίνει δυνατότητα να περιφέρονται ελεύθερα εντός ελληνικού εδάφους από τη στιγμή που έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο.

  • Η δεύτερη φουρνιά απρόσκλητων επισκεπτών δεν είναι σαν τους Αλβανούς που υποτίθεται «αφομοιώνονται», αλλά μερικά από τα βλαστάρια τους σχηματίζουν τον δικέφαλο αετό στα ελληνικά στρατόπεδα προπαίδευσης. Είναι μουσουλμάνοι, Αραβες, Αφγανοί, Πακιστανοί και Βορειοαφρικανοί που δεν αφομοιώνονται ούτε…  «ολικώς» ούτε «μερικώς» όπως οι Αλβανοί. Απλά γκετοποιούνται. Πρώτα στα hotspots και μετά στις υποβαθμισμένες συνοικίες των ελληνικών πόλεων. Και φυσικά γεννοβολάνε ασταμάτητα.

Αν υπάρχει σήμερα πολιτικός σε αυτή τη χώρα που δεν αντιλαμβάνεται  ότι η νούμερο ένα απειλή για την επιβίωση του έθνους και της ράτσας μας είναι το μεταναστευτικό, συγχωρήστε με, αλλά είναι τελείως βλάκας και αναίσθητος. Αν πάλι υποδύεται ότι δεν το αντιλαμβάνεται για ιδιοτελείς λόγους, πρόκειται για κάτι άλλο που δεν συγχωρείται όπως ενίοτε η βλακεία. Και σίγουρα δεν έχει εντολέα τον ελληνικό λαό που τον ψήφισε. Αναφέρεται σε άλλα αφεντικά και στη…τσέπη του.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Η αδιέξοδη πολιτική της Ε.Ε. στο μεταναστευτικό-προσφυγικό: Η συγκρότηση μιας Μαύρης Διεθνούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: