Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, στο ΝΑΤΟ. State Department photo, Public Domain

Η Χέδερ Νάουερτ αντικαθιστά τη Νίκι Χέιλι στον ΟΗΕ: Παίρνει τον θώκο της πρέσβειρας

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ονομάσει την εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τη Χέδερ Νάουερτ, επόμενη πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg την Πέμπτη, επικαλούμενο τρεις πηγές.

Η απερχόμενη αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε την παραίτησή της τον Οκτώβριο, διευκρινίζοντας ότι θα αποχωρούσε από τον θώκο στα τέλη της χρονιάς. Παρέμεινε στο αξίωμα — το οποίο είναι ισότιμο με αυτό του υπουργού στην αμερικανική κυβέρνηση — για 18 μήνες.

Το Μπλούμπεργκ χαρακτηρίζει ανορθόδοξη την επιλογή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, καθώς η 48χρονη Νάουερτ, πρώην δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, δεν έχει καμιά εμπειρία στην πολιτική ή στη χάραξη πολιτικής (1).

Έγινε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Απρίλιο του 2017. Νωρίτερα φέτος, ονομάστηκε υπηρεσιακή υφυπουργός αρμόδια για τις δημόσιες σχέσεις.

Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου και του αμερικανικού ΥΠΕΞ δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν την πληροφορία.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε τον Νοέμβριο ότι η θέση προσφέρθηκε στη Νάουερτ, αλλά δεν έγινε ξεκάθαρο τότε εάν η ίδια συμφώνησε να την αναλάβει.

1 Ανων., «Trump to Pick Heather Nauert as Next UN Ambassador, Sources Say», Bloomberg News, 7η Δεκεμβρίου 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στη Μόσχα για την Κύπρο μέσω της HJ: Παράλογος ο ισχυρισμός σας…

Be the first to comment on "Η Χέδερ Νάουερτ αντικαθιστά τη Νίκι Χέιλι στον ΟΗΕ: Παίρνει τον θώκο της πρέσβειρας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*