Για πατριωτική υποκρισία κατηγορεί την ΝΔ στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Τοσουνίδης

File Photo: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (Κ) προεδρεύει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή και υπουργών και υφυπουργών από τους ΑΝΕΛ, στη Βουλή, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των ΑΝΕΛ ξέσπασε μετά την δήλωση του αναπληρωτή εκπρόσωπου της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και πρότασης μομφής στην κυβέρνηση για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.

Οι ΑΝΕΛ απάντησαν στην Νέα Δημοκρατία: “Εμπρός λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη. Αναμετρήσου με τη συνείδησή σου, όπως ζητάει η κυρία Σπυράκη και κάνε το πατριωτικό σου καθήκον.

Δίνεις τελικά το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, ναι ή όχι;”

Πάντως, καλού κακού, ετοιμάσου. Η επόμενη πρόταση μομφής θα είναι σε εσένα από όλους τους Έλληνες, με πρώτους τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Θα σε τιμωρήσουν για την υποκρισία σου” αναφέρει ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, στην απάντησή του στις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη.

Πρόταση μομφής για τη Συμφωνία των Πρεσπών προανήγγειλε η ΝΔ

Στο μεταξύ, την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει ό,τι μπορεί το επόμενο διάστημα για να εμποδίσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, επανέλαβε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον «Real FM» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Ο κ. Ζαέφ έχει αποκτήσει τελευταία μία πολύ πιο επιθετική στάση. Επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και αρκετούς μήνες, ότι αυτή η συμφωνία ενισχύει τον αλυτρωτισμό και κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα. Θα πρέπει να πάμε από την αρχή σε νέα διαπραγμάτευση και να βρούμε μία άλλη συμφωνία, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι των Σκοπίων», υποστήριξε ο κ. Κυρανάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι «όσες πιέσεις κι αν έχουμε δεχτεί, και όσες κι αν δεχτούμε στο μέλλον, όχι μόνο δεν θα την ψηφίσουμε, αλλά θα κάνουμε και ό,τι μπορούμε για να μην περάσει αυτή η συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στο τραπέζι, ακόμα και την πρόταση μομφής. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον». «Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα για τη διεθνή αναγνώριση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της ιστορίας της.

Να συνεργαστεί με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, να προωθήσει ελληνικά μακεδονικά προϊόντα, να αναδείξει τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό σε μεγάλα μουσεία όλου του κόσμου. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κομμάτια μίας εθνικής στρατηγικής που θα ακολουθούν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις», επισήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΝΔ δεν κάνει παζάρι με κανέναν λέει η Σπυράκη για το ΠΟΤΑΜΙ: Σεβόμαστε την αυτονoμία του

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal