Γεφύρωση διαφορών με σεβασμό για τον άλλον το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισσάβετ




Nα γεφυρώσουν τις «πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές» τους θα καλέσει τους Βρετανούς, η Βασίλισσα Ελισσάβετ με το καθιερωμένο τηλεοπτικό μήνυμά της, την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η 92χρονη μονάρχης θα πει ότι «η επί γης ειρήνη και η καλή θέληση προς πάντες» είναι πράγματα, τα οποία χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ. Θα προσθέσει ότι αυτό το μήνυμα «δε θα είναι ποτέ ξεπερασμένο» και ότι μπορεί «να εισακουστεί από τον καθένα».

Το μήνυμα από την πολιτικά ουδέτερη Βασίλισσα ερμηνεύεται ως παρότρυνση προς τη χώρα να ξεπεράσει το διχασμό που έχει προκληθεί στην πορεία προς το Brexit.

Το μήνυμα, μαγνητοσκοπημένο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 12 Δεκεμβρίου, θα αναφέρει: «Ακόμα και με τις πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές, το να συμπεριφερόμαστε στον άλλο με σεβασμό και ως συνάνθρωπο είναι πάντοτε ένα καλό πρώτο βήμα προς μεγαλύτερη κατανόηση».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του μηνύματος από τη βρετανική τηλεόραση, θα προβάλλονται και εικόνες από σημαντικά γεγονότα του 2018 -από την πορεία της ποδοσφαιρικής εθνικής Αγγλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι τους γάμους του πρίγκιπα Χάρι και της πριγκίπισσας Ευγενίας.

Η Βασίλισσα Ελισσάβετ θα κάθεται δίπλα από μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του 1948, με την ίδια και το σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο να κρατούν τον πρωτότοκο γιο τους και διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο.

Στο δικό της χριστουγεννιάτικο μήνυμα, η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δίνει έμφαση στην έκφραση ευγνωμοσύνης για τους Βρετανούς στρατιώτες, σημειώνοντας και τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, επαινεί με το μήνυμά του εκείνους που, ακολουθώντας το παράδειγμα του καλού Σαμαρείτη, βοηθούν τους άστεγους και άπορους στη χώρα.

ΚΥΠΕ
24/12/2018 12:23

Εξερράγη το ηφαίστιο της Αίτνας: Έκλεισαν οι αρχές το αεροδρόμιο στην Κατάνια προληπτικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: