Fake News και από Τούρκους χάκερ: Ισχυρίζονται ότι παραβίασαν την σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών




Δήλωσαν ότι αποκαλούνται «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς» και είναι μια ομάδα Τούρκων χάκερ. Επίσης ισχυρίζονται ότι έριξαν το σύστημα e-mail, αλλά και τη σελίδα της εθνικής στρατηγικής του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, όπως οι ίδιοι ανέφεραν.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ το OPEN η ομάδα έγραψε: «Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» κάνοντας σαφείς αναφορές στην μικρασιατική καταστροφή.

Όπως λένε όλα αυτά τα έκαναν ως απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. «Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» δήλωσε στις 24 Δεκεμβρίου ο Πάνος Καμμένος, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Όπως λένε, έσπασαν τους κωδικούς και μπήκαν σε ελληνικούς λογαριασμούς, ενώ απειλούν να χτυπήσουν και Μέσα Ενημέρωσης, «αν συνεχίσει την ίδια τακτική η ελληνική κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύει μέσω κύκλων ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία παραβίαση κι όταν γίνεται κάτι τέτοιο, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κύκλοι του υπουργείου διέψευσαν κατηγορηματικά την «τουρκική εισβολή» των χάκερς.

Η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί, λένε οι αρμόδιοι τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κυβερνοεισβολή ούτε στην ιστοσελίδα ούτε και στα μέιλ του υπουργείου.

Πηγή: Έθνος

Πέθανε ο αντιστασιακός και συγγραφέας Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης: Ηγετική μορφή της Αριστεράς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: