Ένταση και χημικά στο τέλος της πορείας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Θεσσαλονίκη




Ένταση επικράτησε στο τέλος της πορείας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να κινηθούν εκτός του κλοιού των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές συγκρότησαν πορεία, η οποία μέσω της Λεωφόρου Νίκης, έστριψε προς Βενιζέλου, κινήθηκε ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην οδό Τσιμισκή, στη συνέχεια πέρασε από τις οδούς Καρόλου Ντιλ, Λεωφόρο Νίκης και επέστρεψε στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούσαν στην Εγνατία, καθώς πρόθεση των διαδηλωτών ήταν να κινηθούν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εκεί.

Μετά τη λήξη της πορείας υπήρξε ένταση ανάμεσα σε μικρή ομάδα διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Πριν την έναρξη, αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 20 προληπτικές προσαγωγές, χωρίς να έχει γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστό, εάν μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και διαλύθηκαν χωρίς να κάνουν πορεία. .

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=LtAe4UG7zaw

Ένταση και προασαγωγές υπήρξαν – σύμφωνα με πληροφορίες- και στην αντισυγκέντρωση στην Καμάρα.

https://www.youtube.com/watch?v=RTddtx5Qsto&feature=youtu.be&a=

HELLAS JOURNAL

Συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Θεσσαλονίκη: Προληπτικές προσαγωγές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: