Έχουμε νέο προπονητή και νέα φιλοσοφία: Ο Παπανικολάου μετά τη νίκη επί της Μπούντουτσνοστ




Όταν είναι χαρούμενος, ο Κώστας Παπανικολάου είναι απολαυστικός. Η αλήθεια είναι πως όχι μόνο εκείνος, αλλά όλοι στον Ολυμπιακό ήταν με ένα τεράστιο χαμόγελο μετά την επιβλητική νίκη επί της Μπούντουτσνοστ.

Κι ο Έλληνας φόργουορντ, με τη μοναδική ικανότητά του να εναλλάσσεται από τη σοβαρότητα στους αστεϊσμούς, τα είπε όλα, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Κάναμε την Μπούντουτσνοστ να πάρει κακά σουτ στο β΄ μέρος κι εμείς βάλαμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό» σχολίασε για τον τρόπο που ήρθε η νίκη. «Ο ΛεΝτέι θα είναι ο ΜVP της αγωνιστικής. Σας δίνω την είδηση!» προέβλεψε γελώντας. Για να στείλει εν συνεχεία μήνυμα στους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων»: «Δείξτε κατανόηση. Έχουμε νέο προπονητή και νέα φιλοσοφία. Η μόνη αλήθεια είναι πως ο χρόνος είναι σύμμαχός μας». Στο τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει και το κάρφωμά του: «Τρομερό! Τρομερό! Δεν υπάρχουν λόγια! Νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά μου! Είναι αυτό, είναι και η πάσα μετά στον Νίκολας! Έχω κάνει σε αυτό το παιχνίδι!».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου:

-Κώστα, συγχαρητήρια, πήρατε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που πριν μία εβδομάδα υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την κάνατε εσείς να φαίνεται εύκολη αντίπαλος;

ΠΑΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και εύκολοι αντίπαλοι στη Euroleague. Σίγουρα, η νίκη είναι αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας. Η Μπούντουτσνοστ είναι μια ομάδα που μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχει πολλές νίκες, αλλά έχει δύο νίκες πάρα πολύ σημαντικές, απέναντι σε δύο ομάδες που έχουν τη δική τους Ιστορία στη διοργάνωση. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι πρέπει να παλεύεις σε κάθε παιχνίδι και, αν δούμε το πρώτο μέρος του μεταξύ μας αγώνα, αυτό θα φανεί. Όλη η αλλαγή της εικόνας έγινε για εμάς στο δεύτερο μέρος, όταν βγήκαμε πιο συγκεντρωμένοι, πιο μαχητικοί, με περισσότερη ενέργεια και κάναμε την Μπούντουτσνοστ να πάρει κακά σουτ και να βάλουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό».

-Ήταν μία ομαδική νίκη, αλλά υπήρχε και ένας παίκτης που έχει κάνει ρεκόρ σε συγκομιδή βαθμών (42) στο σύστημα αξιολόγησης στην Ιστορία του Ολυμπιακού. Ποιο είναι το σχόλιό σου για την εμφάνιση του Ζακ ΛεΝτέι;

ΠΑΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Έκανε τρομερή δουλειά ο Ζακ! Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όχι μόνο για όσα έκανε στην επίθεση και τους 28 πόντους που πέτυχε, αλλά και για τα ριμπάουντ και για την άμυνα. Και για την ενέργεια που έβγαλε! Έκανε κλεψίματα, έκανε πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ. Του αξίζει όλη αυτή η αναγνώριση και από τον κόσμο και νομίζω πως… πολύ εύκολα θα είναι ο MVP της αγωνιστικής! (Γελάει) Οπότε, συγχαρητήρια από τώρα! Σας το λέω εγώ, βγάζω την είδηση! Συγχαρητήρια στον Ζακ ΛεΝτέι».

-Μετά τις τρεις σερί ήττες, απαντήσατε με νικηφόρο σερί 3-0 μέχρι στιγμής. Θεωρείς πως ξεκίνησε η αγωνιστική άνοδος της ομάδας;

ΠΑΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Η ομάδα είναι σε μία διαφορετική φάση απ’ ότι την έχουμε συνηθίσει όλοι μας τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία. Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές και δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναλέμε. Το μόνο που ισχύει και είναι μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είναι σύμμαχός μας. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, με πάρα πολλή δουλειά βέβαια, όμως πάντα πρέπει να υπάρχει κατανόηση απ’ όλους. Και από τον κόσμο! Μπορεί, δηλαδή, ο κόσμος κάποιες φορές να μη βλέπει ωραία πράγματα στο γήπεδο, να μην του αρέσει κάτι που κάνουμε ή κάτι που μπορεί να κάνουμε αλλιώς. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο Ολυμπιακός άλλαξε σελίδα, περνά σε μία άλλη ημέρα όσον αφορά τη φιλοσοφία του και ότι ο χρόνος είναι μόνο σύμμαχός μας, για να γινόμαστε καλύτεροι και να δείχνουμε παραπάνω πράγματα μέσα στο παρκέ. Δεν λέω ότι ο κόσμος δεν έχει δείξει κατανόηση. Μην παρεξηγηθώ. Έχει δείξει κατανόηση. Απλά θα υπάρξουν και φορές που η ομάδα να μην αποδίδει στο μάξιμουμ αυτό που θέλει να δει από την ομάδα».

-Ένα σχόλιο για το κάρφωμά σου!

ΠΑΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: (Γελάει) Τρομερό! Τρομερό! Δεν υπάρχουν λόγια! Νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά μου! Είναι αυτό, είναι και η πάσα μετά στον Νίκολας! Έχω κάνει σε αυτό το παιχνίδι!».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
01/12/2018 11:10

Θα παίζω όσο θέλει και κρίνει ο προπονητής: Οι δηλώσεις του Σάσα Βεζένκοφ για τις συμμετοχές του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: