ΔΕΗ για την Χαλυβουργική: Αδικαιολόγητη η κατανάλωση εφόσον σταμάτησε την παραγωγή το 2015

File Photo; Άποψη του κτηρίου διοίκησης της ΔΕΗ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Το εντελώς αδικαιολόγητο ύψος των καταναλώσεων της Χαλυβουργικής, οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στο χώρο των εγκαταστάσεων της Χαλυβουργικής, άσχετων με το χάλυβα, γεγονός που συνιστά παραβίαση των όρων της μεταξύ τους σύμβασης – υποστηρίζει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με το θέμα των οφειλών και των εν γένει οικονομικών δοσοληψιών της εταιρείας Χαλυβουργική με τη ΔΕΗ, πέραν των όσων έχουν μέχρι σήμερα δημοσιοποιηθεί, ανακοινώθηκαν από την επιχείρηση τα εξής :

1. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της ΔΕΗ, η παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ έχει τερματιστεί από το 2015.

Ωστόσο οι καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας αυτής παραμένουν έκτοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίσιμες με αυτές μεγάλων καταναλωτών όπως ο αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή ο ΟΣΕ.

Το εντελώς αδικαιολόγητο αυτό ύψος των καταναλώσεων οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ άσχετων με το χάλυβα.

2. Το ανωτέρω συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, στο πλαίσιο της οποίας η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας αφορούσε αποκλειστικά στην παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων.

Η ΔΕΗ επιφυλάσσεται και ήδη έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες, τόσο για την αποκατάσταση της προφανούς ζημίας που υπέστη με την επιβαλλόμενη αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, όσο και στην διελεύκανση τυχόν εξαπάτησης της.

Σφοδρή επίθεση Λεβέντη στην ΝΔ: «Όταν η Δεξιά είναι λαίμαργη είναι και επικίνδυνη»

27/12/2018 23:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal