Ο Μεβλούτ ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υποσχεθηκε τα F 35 στην Τουρκία: Μάλλον δεν κατάλαβε…




Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην Τουρκία για την αγορά των αμερικανικώνF-35 διαβεβαίωσε ο ίδιος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

  • Μέχρι της στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την αμερικανική πλευρά για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, η οποία όμως, δεν σκέφτεται με τον τρόπο που περιγράφει ο κ. Τσαβούσογλου. Οι Αμερικανοί απαιτούν την ακύρωση της παραγγελίας των S-400 για να δώσουν τα F-35. Εάν η Τουρκία εγκαταστήσει το ρωσικό σύστημα, δεν θα πάρει τα αμερικανικά μαχητικά.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παράδοση των F-35». Οπως είπε, το θέμα συζητήθηκε μεταξύ Ερντογάν και Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20 στην Αργεντινή.

Το θέμα, πρόσθεσε, το έφερε στην ατζέντα ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, λέγοντας στον Ταγίπ Ερντογάν:

  • “Δεν θέλουμε να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις από το Κογκρέσο αλλά η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικούς πρωταγωνιστές και η ακύρωση δεν είναι στην ατζέντα. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε να υπάρχει πρόβλημα”, φέρεται να είπε ο κ. Τραμπ σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κ. Τσαβούσογλου, αναφέρει το ΚΥΠΕ.

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ REUTERS ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ:

U.S. President Donald Trump told Turkey’s Tayyip Erdogan that he didn’t want any problems with the sale of F-35 fighter jets to Ankara, Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu said on Wednesday.

Speaking to reporters following NATO meetings in Brussels, Cavusoglu said that Turkey saw no issues in procuring the Lockheed Martin jets despite efforts in the U.S. Congress to block the sale. Trump made the comment to Erdogan during talks at a recent G20 summit, Cavusoglu said.

The U.S. Senate has demanded a block on the sales of the jets to Turkey unless Trump certifies that Turkey is not threatening NATO, purchasing defence equipment from Russia or detaining U.S. citizens.

Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τον Ζόραν Ζάεφ: Η κύρωση της συμφωνίας προϋπόθεση για την ένταξη σας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: