Αποδοκίμασαν τον Μακρόν διαδηλωτές στο Πούι-ον-Βαλέ: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του




Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν διαδηλωτές τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Πουί-ον-Βαλέ, το οποίο πυρπολύθηκε το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης των “κίτρινων γιλέκων” στην περιοχή αυτή.

Ο Μακρόν πήγε “για να εκφράσει αυτοπροσώπως τον σεβασμό και την υποστήριξή του” στις τοπικές αρχές μετά την πυρκαγιά, ανέφεραν πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Το Σάββατο, διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προκαλώντας πυρκαγιά στο κτίριο της αστυνομίας και σε γειτονικά κτίρια διοικητικών υπηρεσιών, εμποδίζοντας αρχικά τα οχήματα της πυροσβεστικής να προσεγγίσουν την περιοχή. Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε σε περίπου 100 αστυνομικούς που ήταν παρόντες και “είπε ότι συμμερίζεται τη θλίψη τους αλλά τους ζήτησε να την μετατρέψουν σε υπερηφάνεια: επειδή είναι στην υπηρεσία των Γάλλων και του γενικού συμφέροντος και επειδή το Σάββατο επέδειξαν απαράμιλλο θάρρος”.

Η επίσκεψη του Μακρόν δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Ωστόσο, κοντά στο κτίριο της αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί λιγοστοί διαδηλωτές, που φορούσαν κίτρινα γιλέκα. Κατά την έξοδο του προέδρου, ακούστηκαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα και να τον αποδοκιμάζουν έντονα.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου καταγράφει κάθετη πτώση και έχει πέσει στο 23%.

Δεν υποχωρούν τα κίτρινα γιλέκα: Στριμωγμένος ο Μακρόν τους δίνει εξάμηνο πάγωμα αυξήσεων

04/12/2018 22:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: