Από τους Γκιουλενιστές στην «ανυπακοή»: Στην Τουρκία καταδρομείς δικάζονται γιατί παραιτήθηκαν




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Το νέο «σλόγκαν» που επινόησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλά ιστάμενοι Αξιωματικοί της Άγκυρας, κατά όποιου θελήσει να «σηκώσει κεφάλι» εντός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ακούει σε μια και μόνη λέξη: «ανυπακοή».

Βέβαια οι διώξεις στελεχών που φέρονται να ανήκουν στις τάξεις των Γκιουλενιστών, δεν σταματούν ποτέ φτάνοντας, όπως λένε πηγές από την Άγκυρα και άλλες πόλεις της Τουρκίας σε εξωπραγματικά νούμερα μέσα σ’ ένα μήνα.

Παρ’ όλα αυτά η «ανυπακοή» είναι εκείνη που έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο παζλ το οποίο έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον απόλυτο εκφοβισμό για όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας.

  • Διώκουν Καταδρομείς στην Τουρκία

Η Hellas Journal φέρνει στο φως μια άγνωστη ιστορία «ανυπακοής» καθώς περισσότεροι από 48 καταδρομείς, οι πιο πολλοί υπαξιωματικοί, εξειδικευμένοι κυρίως σε εσωτερικές επιχειρήσεις, που έχουν ως έδρα πόλη έξω από την πρωτεύουσα Άγκυρα, κατηγορούνται από την ηγεσία ότι αρνήθηκαν να εκτελέσουν επιχείρηση για λόγους ασφαλείας πριν από έναν χρόνο, το 2017 κι αντί να πάρουν τις εξαρτήσεις τους, να σχεδιάσουν και να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός σχεδίου, αυτοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και μάλιστα λίγους μήνες ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Στην παραίτηση πιθανό να τους οδήγησε η οργή καθώς στις επιχειρήσεις που είχαν πάρει μέρος σε προγενέστερο χρόνο, με ομάδες του 1ου Τάγματος Καταδρομών και της 2ης Ταξιαρχίας Καταδρομών, είχαν χτυπηθεί δέκα συνολικά άτομα από τα οποία τέσσερα θανάσιμα.

Οι ομάδες των καταδρομών, μετά τις απώλειες είχαν μετακινηθεί σε ορεινή περιοχή κι εκεί πήραν νέα εντολή για να επαναλάβουν την επιχείρηση, ωστόσο αυτοί αρνήθηκαν υποβάλλοντας ομαδική παραίτηση.

Κατήγγειλαν μηδενική σχεδίαση στις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εκείνες οι επιχειρήσεις συγκαταλέγονται σ’ αυτές που πραγματοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας κατά του PKK στα Βόρεια του Ιράκ μέσα στην κοιλάδα του Zap.

Μάλιστα ενώ στα χαρτιά φαίνονταν μια καλοστημένη επιχείρηση με σαφές το προβάδισμα από τη στιγμή που πήραν μέρος μαχητικά F-16 μέχρι και Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, ακόμη και μονάδες πυροβολικού χιλιόμετρα μακριά, οι απώλειες δεν έλειψαν. Κι αυτό όπως είπαν οι ίδιοι οι παραιτηθέντες, οφείλονταν σ’ έναν εντελώς λανθασμένο σχεδιασμό από την αρχή έως το τέλος με διαρκείς απειλές κατά του προσωπικού από τους ανωτέρους τους πράγμα που τους έκανε να πάρουν αποφάσεις και μάλιστα επί του πεδίου των επιχειρήσεων.

Οι ενέδρες από τους αντάρτες του PKK είχαν χτυπήσει κυρίως στο ηθικό διότι μέσα στις πρώτες μέρες είχαν πέσει νεκροί οι Τούρκοι καταδρομείς.

Πάντως το Τουρκικό υπουργείο εσωτερικών, εκείνο που φροντίζει να κάνει όταν υπάρχουν σε εξέλιξη τέτοιου είδους επιχειρήσεις είναι ν’ ανακοινώνει μόνο τις επιτυχίες. Αυτό έκανε και πριν από λίγα 24ωρα σημειώνοντας ότι μέσα σε λίγες ημέρες έκαναν σχεδόν 3000 επιχειρήσεις κατά του PKK από τις οποίες έπεσαν νεκροί περίπου 15 αντάρτες.

Ανώτατες πηγές ενημέρωσης θύμιζαν ότι οι παρατεταμένες διώξεις μετά το πραξικόπημα είχαν αναγκάσει την ηγεσία του στρατεύματος στην Τουρκία να δώσει βαθμούς σε χαμηλόβαθμους αξιωματικούς και να τους κάνει με αυτό τον τρόπο, έστω και μόνο στα γαλόνια, κάτι που δεν ήταν.

Τα παράπονα σε Νατοϊκό επίπεδο ήταν πολλά κατά τον σχεδιασμό ασκήσεων διότι τα λάθη ακολουθούσαν το ένα το άλλο από τους νεοφερμένους Τούρκους επιτελείς με την σχεδόν μηδενική εμπειρία. Κάτι ανάλογο πιθανότατα, λένε οι ίδιες πηγές είχε συμβεί και στους σχεδιασμούς για τις επιχειρήσεις κατά του PKK τον Οκτώβριο του 2017 που οδήγησε στις παραιτήσεις και την «ανυπακοή» των καταδρομέων που είδαν τους συναδέλφους τους νεκρούς από τα λάθη των άπειρων που κλήθηκαν να σχεδιάσουν.

Τα μέτωπα για τον κ. Ερντογάν, σημείωναν οι ανώτατες πηγές μας δεν λένε να κλείσουν, έστω ένα και ακόμη και μ’ αυτές τις «ανυπακοές» εκφράζονται φόβοι πως δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα πάρουν αυτό ως παράδειγμα για να το κάνουν πράξη.

NAVTEX στην NAVTEX της Λευκωσίας η Τουρκία: Παράνομες οι έρευνες του Barbaros λέει η Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: