Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή κρίνει η Ένωση ΑμΕΑ




Την αγανάκτησή τους για το σχέδιο νόμου του υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και ΑμΕΑ, εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η ΕΣΑμεΑ υπογραμμίζει την αναποτελεσματικότητα του και αναφέρει, οτι δημιουργεί πλήρως δικαιολογημένη αγανάκτηση, όχι μονό στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και στους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία, αλλά και σε ολόκληρο το αναπηρικό κίνημα.

Την αγανάκτηση αυτή γνωστοποίησε αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας, και στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο πλαίσιο συνάντησης μαζί του στις 5 Δεκεμβρίου. Έκαναν δε σαφές ότι η άδικη -όπως την χαρακτήρισαν τα μέλη της- ρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς του χώρου δεν θα γίνει αποδεκτή και ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην γίνει νόμος του κράτους.

Παράλληλα, η ΕΣΑμεΑ εκδηλώνει την πρόθεσή της να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εάν το σχέδιο νόμου δεν φέρει ίση μεταχείριση και για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρίες, και ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος 4440/2016 και στους διορισμούς στην εκπαίδευση, ώστε να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε όλες τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

HELLAS JOURNAL

Σιβυλική δήλωση Παπακώστα για τη βόμβα στον Άγιο Διονύσιο: Αυτοσυγκράτηση όσοι έχουν απύλωτο στόμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: