Απαιτείται ψυχραιμία, οι φωνακλάδες να σκάσουν: Απαράδεκτη ανοχή στην αντιεξουσιαστική βία




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Aν και οι δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας από τα γραφεία του βομβαρδισμένου, κατά κυριολεξία, ΣΚΑΙ ήταν αρκετά προσεκτικές, διαισθάνομαι ότι υπάρχουν δυνάμεις στην αξιωματική αντιπολίτευση που τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν μικροκομματικά το αποτρόπαιο συμβάν για να αποδώσουν ένα είδος …ηθικής αυτουργίας στην πλευρά της κυβέρνησης.

  • Πρόκειται για τους συνήθεις «φωνακλάδες» του κόμματος που ψάχνουν ευκαιρία να κάνουν φτηνή αντιπολίτευση μόνο που αυτές οι πρακτικές είναι πολύ επικίνδυνες για το κοινοβουλευτικό σύστημα και μπορούν εύκολα να γυρίσουν ανάποδα.

Φανταστείτε να είχε συμβεί κάτι ανάλογο στο ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης που ουκ ολίγες φορές έχει επικριθεί σφοδρότατα από την Πειραιώς και να έβγαιναν κάποιοι να πουν ότι η ΕΡΤ «στοχοποιήθηκε» από την ΝΔ!

  • Καλό θα ήταν να μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Η πολιτική κριτική, ακόμη και εάν εκφράζεται με ακραίο ρητορικό λόγο τύπου Πολλάκη ή Αδωνι, απέναντι στην «στρατευμένη δημοσιογραφία» που ενίοτε βλέπουμε τόσο από την οθόνη του ΣΚΑΙ, όσο και από αυτήν της κρατικής-κομματικής τηλεόρασης, δεν αποτελεί «στοχοποίηση» και πολύ περισσότερο προτροπή για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Αλίμονο αν πιστεύουμε πώς υπάρχουν κοινοβουλευτικές δυνάμεις που επιχειρούν να φιμώσουν αντίθετες φωνές, έστω και κακόβουλες, με …βόμβες!

Η διαφορά βέβαια μεταξύ ΝΔ και Σύριζα είναι ότι η κυβερνώσα παράταξη του κυρίου Τσίπρα εμφανίζει σημεία απαράδεκτης ανοχής σε κρούσματα «ήπιας αντιεξουσιαστικής βίας» και χαιδεύει διάφορες ομάδες ταραξιών που αναστατώνουν την δημόσια ζωή. Τα σύνορα της παραβατικότητας αυτού του είδους είναι πράγματι δυσδιάκριτα, όπως ορθά επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Όμως η ανοχή σε δράσεις «συλλογικοτήτων» που ανεπίτρεπτα επιδεικνύει ο Σύριζα, λόγω της βαθειάς ιδεολογικής του εμμονής, δεν μπορεί να ερμηνεύεται «επαγωγικά» ως ενθάρρυνση της σκληρής τρομοκρατίας εναντίον πολιτικών ή δημοσιογραφικών στόχων. Και δεν πρέπει να πέσει σε αυτή την παγίδα η Νέα Δημοκρατία παρότι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για το απόλυτο «ξεχείλωμα» της έννομης τάξης στα Πανεπιστήμια και σε συνοικίες της Αθήνας που θεωρούνται άβατα αντιεξουσιαστών.

Οι τρομοκράτες που βάζουν βόμβες διακινδυνεύοντας απώλειες ανθρώπινων ζωών δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατατάσσοντας τα σε περισσότερο ή λιγότερο «καθεστωτικά». Αλλωστε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, παρά τον αριστερό της μανδύα, έχει φροντίσει να αποδείξει ότι συμπεριφέρεται ως ο καλύτερος υπηρέτης του διεθνούς και εγχώριου καπιταλιστικού συστήματος…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Τρομοκρατική ομάδα με έμπειρες κινήσεις και άρτιο πλάνο πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: