Άνευ προηγουμένου επίθεση της Μόσχας εναντίον του Φαναρίου για την ουκρανική Εκκλησία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, εξαπέλυσε η Μόσχα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κορυφαίος θεσμός της ορθοδοξίας λειτούργησε με πολιτικά κριτήρια προκειμένου να εξυπηρετήσει την αμερικανική πολιτική, όταν έλαβε την απόφαση αναγνώρισης της Αυτοκέφαλης της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Καθώς σήμερα αναμένεται να συνέλθει στο Κίεβο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο που θα ανακηρύξει την σύσταση Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας, βάσει και της απόφασης της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι αντιδράσεις της Μόσχας κλιμακώνονται και δεν περιορίζονται μόνο στην Εκκλησία.

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην χθεσινή ενημέρωση κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ενθάρρυναν τα «σχισματικά βήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και του Ουκρανού Προέδρου Ποροσενκο εναντίον της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Σύμφωνα με την κ. Ζαχάροβα ο Αμερικανός διπλωμάτης αρμόδιος για τις Διεθνείς Θρησκευτικές Ελευθέριες Σαμ Μπραουνμπακ έχει άμεση εμπλοκή στις ουκρανικές εκκλησιαστικές υποθέσεις.

«Αυτος επέβαλε το Αυτοκέφαλο το οποίο είναι ξένο για εκατομμύρια πιστούς, ενθαρρύνοντας τα σχισματικά βήματα του Ποροσένκο και του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης» ειπε η κ. Ζαχάροβα υποστηρίζοντας ότι ολες αυτές οι κινήσεις είναι μέρος της αμερικανικής διπλωματίας και της προσπάθειας να χωρίσουν πνευματικά τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Βαρθολομαίος: Ακραία και απαράδεκτη η συμπεριφορά του Πατριαρχείου Μόσχας να αποκλείει πιστούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: