Ακόμα πιο προκλητικός ο Ζόραν Ζάεφ: Είμαστε “Μακεδόνες”, μιλούμε τη “μακεδονική” γλώσσα




Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ μίλησε στη διάρκεια δημόσιας συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας τον περασμένο Ιούνιο, και με θράσος επανέλαβε τα περί “Μακεδόνων” και “μακεδονικής γλώσσας”, δημιουργώντας έτσι περισσότερα προβλήματα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρει ότι “είμαστε “μακεδόνες”, μιλάμε “μακεδονικά” και κανείς δεν θα το αμφισβήτησει αυτό ξανά».

Στο εν λόγω βίντεο, που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός». Ισχυρίστηκε δε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει όσο ποτέ στο παρελθόν τη “μακεδονική” ταυτότητα και την “μακεδονική” γλώσσα.

Ο κ. Ζάεφ φέρεται επίσης να διασκεδάζει τις ανησυχίες των πολιτών της γειτονικής χώρας και να τους λέει ότι στη συμφωνία με την Ελλάδα αναγνωρίζεται η “μακεδονική” γλώσσα “και ο αυτοπροσδιορισμός μας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: