Ζητά τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ η ΝΔ για τις αναφορές σε σχολικά βιβλία




Να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ της 2ας Νοεμβρίου 2018, ζητούν οι τομεάρχες της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως (Παιδείας) και Γιώργος Κουμουτσάκος (Εξωτερικών).

Οι βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ και την απόφαση για την διαγραφή ορισμένων αναφορών που περιλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή ποιες είναι οι αναφορές αυτές και για ποιους λόγους αποφασίστηκε η διαγραφή τους. Ζητούν επίσης να κατατεθούν στη Βουλή:

Α) Τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας-ΠΓΔΜ της 2ας Νοεμβρίου 2018.

Β) Τα πρακτικά κάθε άλλης προπαρασκευαστικής συνάντησης, της ΜΔΕΕ ή άλλου οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η «διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
05/11/2018 17:41

Να μπουν σε συζήτηση όλες οι προτάσεις των κομμάτων για αναθεώρηση ζητά η ΝΔ: Ποία άρθρα προτείνει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: