Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Τσίπρας: Από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας η επιδότηση για πληρωμή κληρικών (video)

“Αλλάζουν πολλά” με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, πρόκειται για ένα “ιστορικό βήμα προς τα εμπρός, ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών”, από τη δεκαετία του ’20, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Με τη συμφωνία, είπε ο Αλ. Τσίπρας δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που έχουμε ανάγκη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα γίνει άμεσα, εντός του 2019 η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων για να καλύπτονται από το 2020 και μετά, ενώ σημείωσε ότι κατοχυρώνεται η ρήτρα 1:1 στις προσλήψεις “και έχουμε και 10.000 επιπλέον”.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για αμοιβαία επωφελή συμφωνία και για την Εκκλησία και για το κράτος, που θα έχει πολλαπλά οφέλη και οικονομικά.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Σημείωσε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών.

“Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά”, είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι στην ιστορία θα μείνουν τα βήματα μπροστά και όχι οι φωνές.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι συζητήσεις με την εκκλησία στο θέμα ξεκίνησαν τρία χρόνια πριν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
08/11/2018 19:25

Επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ: Σύντομα θα ψηφίσετε και τη μη περικοπή των συντάξεων

Be the first to comment on "Τσίπρας: Από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας η επιδότηση για πληρωμή κληρικών (video)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*