Τον φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ δυστυχώς πολέμησαν και ανόητοι ομογενείς




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Θριάμβευσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και μάλιστα η νίκη του είναι πολύ μεγάλη, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των …καλόπιστων, ανάμεσά τους, δυστυχώς, και πολιτών με ελληνικά ονόματα…

Πέρασε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, που είχε ξοδέψει 35 εκατομμύρια δολάρια για να τον νικήσει, κατά δέκα μονάδες και θα ηγηθεί και πάλι των προσπαθειών των καλών δυνάμεων της Ομογένειας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου στην αμερικανική πρωτεύουσα. Θα είναι και πάλι ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, όπου παίζεται η τύχη πολλών διεθνών θεμάτων, και αναμένεται να είναι ένας εκ των σημαντικών ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η νίκη του, του επιτρέπει να ζητήσει και να πάρει ότι θέλει από τους Δημοκρατικούς.

  • Ο κ. Μενέντεζ πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος Δημοκρατικός πολιτικός. Μάλιστα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χθες το μεσημέρι -και εν μέσω της ψηφοφορίας- κάλεσε τους οπαδούς του να τρέξουν να ψηφίσουν τον αντίπαλο του Δημοκρατικού γερουσιαστή. Έχασε και ο κ. Τραμπ, έχασε συντριπτικά και ο εκλεκτός του, αλλά ηττήθηκαν και όσοι Ελληνοαμερικανοί τάχθηκαν εναντίον του, απλά και μόνο επειδή είναι Δημοκρατικός. Και δεν σκέφθηκαν οι άθλιοι τους αγώνες του για τον Ελληνισμό.

Όλο αυτό το διάστημα που γινόταν ο αγώνας για να μην χάσει ο φιλέλληνας γερουσιαστής, εξαφανίστηκαν οι Άρχοντες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και γενικά οι πλούσιοι ομογενείς και αυτοί που ονομάζουμε «άνθρωποι της Εκκλησίας». Και να φανταστείτε ότι ο κ. Μενέντεζ είναι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κογκρέσο.

  • Και όμως, έπεσε γραμμή για να μην βοηθηθεί ο γερουσιαστής. Με τι μούτρα αυτοί οι τύποι θα πάνε στο γραφείο του να του ζητήσουν να τρέχει για το Φανάρι; Ξέρετε πόσες φορές ενόχλησε τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να καταγγείλει τα πάθη του κ. Βαρθολομαίου και των άλλων Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και όμως όλοι οι λεγόμενοι υποστηρικτές του Φαναρίου, εξαφανίστηκαν. Τους τηλεφωνούσαν οι άνθρωποι του γερουσιαστή και δεν απαντούσαν. Και αναρωτήθηκα: Μήπως τους απείλησαν πάλι οι Τούρκοι; Όλα είναι πιθανά.

Στο επόμενο διάστημα έχουμε να πούμε πολλά, καθώς οι άνθρωποι του κ. Μενέντεζ βίωσαν την απόλυτη απόρριψη από πολλούς ομογενείς, που έσπευσαν να υποστηρίξουν τους Ρεπουμπλικάνους.

  • Με λύπη μου γράφω αυτές τις γραμμές, αλλά σήμερα που ο γερουσιαστής εξήλθε νικητής του εκλογικού αγώνα, κάποιες αλήθειες πρέπει να ειπωθούν.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν πολλούς υποστηρικτές στην Αμερική. Και η πλειοψηφία όσων βουλευτών και γερουσιαστών μας υποστηρίζουν, επηρεάζονται από τον κ. Μενέντεζ. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν χθες το βράδυ έχανε τις εκλογές…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σε ένα συνάδελφο που πανηγύριζε για την …ήττα του γερουσιαστή εδώ και μέρες, δεν έχω να πω πολλά. Μόνο τρεις λέξεις: Ντροπή σου ρε…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Ερντογάν επαναφέρει το “δόγμα” του Αχμέτ: Στρατηγική της Άγκυρας η διαρκής ένταση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: