Το “τρένο” του ΠΑΟΚ σταμάτησε στο Περιστέρι: Με 1-1 ο Ατρόμητος παίρνει τον βαθμό




Το «τρένο» του ΠΑΟΚ σταμάτησε στο Περιστέρι. Πρώτη βαθμολογική απώλεια για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), στο ντέρμπι κορυφής της 9ης αγωνιστικής της Super League, στερώντας από το «δικέφαλο» την 9η σερί νίκη του. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 40ο λεπτό με τον Κρέσπο, για να ισοφαρίσει ο Ατρόμητος στο 73′.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες «αναλώθηκαν» κυρίως σε μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ατρόμητος είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία και αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκόρ, όταν στο 18ο λεπτό ο Ουγκράι σούταρε από το κέντρο του γηπέδου βλέποντας τον Πασχαλάκη εκτός εστίας, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ!

Στο 24′ διαμαρτυρήθηκαν (δικαιολογημένα) οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για πέναλτι στον Ελ Καντουρί, καθώς τον βρήκε με το δεξί του πόδι ο Στρούγγης, αλλά ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση. Τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με συνδυασμό των κεντρικών αμυντικών του. Στο 40′ μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Βαρέλα, που «άδειασε» τον Μούγιακιτς, μπήκε στην περιοχή και «σέρβιρε» στον Κρέσπο, ο οποίος σούταρε εξαιρετικά από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι.

Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος μπήκε αποφασισμένος να πιέσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, ψάχνοντας για την ισοφάριση. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά έφθανε με δυσκολία στην αντίπαλη εστία. Από την πλευρά του ο «δικέφαλος» βρήκε χώρο και με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπάθησε να απειλήσει. Το κατάφερε στο 66′, όταν ο Ζαμπά αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια και επιβραβεύτηκαν στο 73ο λεπτό για την προσπάθεια τους, Τότε ο Ουγκράι κινήθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες.

Στη συνέχεια ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε και ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα μέσα στο γήπεδο, πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα, αναζητώντας το γκολ της νίκης. Στο 84′ έφθασε κοντά, όταν ο Βέρνμπλουμ αστόχησε από κοντά. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 87′ όταν ο Πρίγιοβιτς από κοντά αστόχησε κι αυτός, και το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αθανάσιος Τζήλος, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σάκιτς, Ουγκράι – Βέρνμπλουμ, Μάτος.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγιερι, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Στρούγγης (46′ Ενσικολού), Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς, Μούγιακιτς (46′ Κωτσόπουλος), Μπρούνο (87′ Ούμπιδες), Ουγκράι.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (76′ Πέλκας), Ελ Καντουρί (82′ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (67′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
03/11/2018 17:56

Με βασιλικές τιμές η κηδεία του ιδιοκτήτη της Λέστερ στην Μπανγκόκ: Θα διαρκέσει μία εβδομάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: