Το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών έγινε, υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη




«Η αποκατάσταση των αδικιών στα σώματα ασφαλείας είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Χωρίς κίνδυνο να αποκλίνουμε από τους δημοσιονομικούς στόχους και βήμα -βήμα θα αποκαταστήσουμε όλες τις κοινωνικές αδικίες, ανεξάρτητα, αν αυτοί που έφεραν σε αυτή τη κατάσταση τη χώρα μας κουνάνε σήμερα το δάχτυλο. Εμείς θα κάνουμε πράξη όλες τις δεσμεύσεις μας που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ελλήνων πολιτών».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπεραμυνόμενη της τροπολογίας που προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους και στους εν ενεργεία ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ και τα μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

«Οι οριζόντιες περικοπές, οι περικοπές των συντάξεων, οι απολύσεις και τα μέτρα φτωχοποίησής τους, ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιών έχει τις υπογραφές τους», υπογράμμισε η κ. Γεροβάσιλη και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η περικοπή τους δεν ήταν τυχαία. Ήταν μια συνειδητή πολιτική με ιδεολογικό υπόστρωμα που στηρίζεται ακόμα και σήμερα ως κύρια θέση της ΝΔ για απαξίωση του δημόσιου τομέα. Στον αντίποδα αυτών των πολιτικών, εμείς δεν αγγίξαμε μισθούς και συντάξεις, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές. Καταφέραμε να στηρίξουμε, στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια που έχουμε, το κοινωνικό κράτος και κάθε μικρή ρωγμή του».

«Σήμερα, που οι δημοσιονομικές δυνατότητες το επιτρέπουν, η κυβέρνηση προχωρά στην αποκατάσταση μέρους των αδικιών. Η οριστική έξοδος από τα μνημόνια ήταν η προϋπόθεση, όμως, η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης είναι που επιβάλει να το κάνουμε», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

08/11/2018 13:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: