Το μοντέλο της ομοσπονδίας απέτυχε, λέει κατοχικό στέλεχος της παράνομης κυβέρνησης




Ο κατοχικός ψευδοϋπουργός οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς υποστήριξε σήμερα ότι η αποτυχία στο Κραν Μοντανά δεν αφορούσε μόνο τις διαπραγματεύσεις αλλά και το ομοσπονδιακό μοντέλο.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κατοχικός ψευδο “υπουργός” ισχυρίστηκε ότι για τους Ε/κ, μια ομόσπονδη Κύπρος είναι ένα ε/κ κράτος στο οποίο οι Ε/κ θα λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς πολιτική ισότητα, και ότι οι Ε/κ δεν αποδέχονται ότι οι Τ/κ έχουν ίσα δικαιώματα σε θέματα διοίκησης.

Είπε ότι ενόσω η νοοτροπία των Ε/κ δεν αλλάζει, τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ούτε ομοσπονδία, ούτε συνομοσπονδία, λέγοντας ότι με τέτοια νοοτροπία είναι σχεδόν αδύνατο δύο κράτη να συνυπάρχουν με ειρήνη.

Επικαλούμενος και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε ότι οι Ε/κ πρέπει να αποφασίσουν τί θέλουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ και η Τουρκία θέλουν λύση στα προβλήματα μέσω μιας κοινώς αποδεκτής λύσης συμφιλίωσης.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε μια πιο δίκαιη, πιο όμορφη και πιο ευημερούσα δομή στο νησί και για αυτό εργαζόμαστε, είπε.

“Είναι δυνατόν να ζήσουμε στο όμορφο νησί μας με ειρήνη, δίπλα, δίπλα, με τους Ε/κ γείτονές μας, φτάνει να έχει και η άλλη πλευρά αυτή την πρόθεση” ανέφερε.

Σε σχέση με τα ενεργειακά, είπε ότι αντί οι Ε/κ να εργάζονται για μια ομόσπονδη λύση, επισπεύδουν τις προσπάθειές τους που απειλούν την περιοχή.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
27/11/2018 18:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: