Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορεί να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες, απαντά η Μέι στον Τραμπ




Το Ηνωμένο Βασίλειο «θα έχει μία ανεξάρτητη πολιτική εμπορίου και θα μπορεί να κάνει εμπορικές συμφωνίες», δήλωσε η Τερέζα Μέι στο περιθώριο των επισκέψεών της σε Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, όπου προσπαθεί να πείσει για τα οφέλη της συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit.

Η δήλωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού έγινε ως σχόλιο στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η συμφωνία του Brexit μοιάζει να είναι καλή για την ΕΕ, διατυπώνοντας προβληματισμό για το κατά πόσο θα επιτρέπεται στο Λονδίνο να συνάψει εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον.

Η κα Μέι παρέπεμψε στο κείμενο της πολιτικής διακήρυξης για τη μελλοντική σχέση Η.Β.-ΕΕ, σημειώνοντας ότι επιτρέπει τη διαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών με χώρες ανά τον κόσμο.

«Και σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε η Τερέζα Μέι, «ήδη μιλάμε μαζί τους για το είδος της συμφωνίας που θα μπορούσαμε να έχουμε μαζί τους στο μέλλον. Έχουμε συστήσει μία ομάδα εργασίας η οποία εργάζεται πολύ καλά, έχει συναντηθεί αρκετές φορές και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ επ’ αυτού».

Η συμφωνία Λονδίνου και ΕΕ ίσως βλάψει το εμπόριο ΗΠΑ και Βρετανίας, λέει ο Τραμπ

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο
27/11/2018 16:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: